Dromen zijn ... Bedrog!

Auteur: Ditte Pelser, gepubliceerd op 23 juni 2021
Leestijd ca. 3 minuten
Dromen bedrog?
Opgegroeid in een gezin waar geen ruimte was om te dromen en de wetenschap telde. Heb ik meegekregen dat dromen welliswaar leuk of juist niet leuk zijn maar dat ze geenszins een werkelijkheid weergeven. En natuurlijk zit daar een kern van waarheid in. Want wat je droomt is voor jouw nog geen werkelijkheid. Maar maakt dat dat dromen bedrog zijn?  Nee hoor helemaal niet. 

Want weet je als meisje als heel klein meisje had ik al een droom. Nu als volwassen vrouw ontdek ik dat ik eigenlijk al in deze droom leef. Nog niet helemaal maar ik merk dat ik in de richting van mijn droom aan het bewegen ben en wat is er nu mooier dan te genieten van het onderweg zijn naar je eigen droom.
Mijn droom
Ik heb al heel erg lang een droom, al toen ik een klein meisje was. Toen was mijn droom nog niet helemaal duidelijk. Door de jaren heen wordt mijn droom steeds duidelijker. Lange tijd ben ik afgedwaald geweest van mijn droom. Ik ging doen wat anderen van mij verwachten.

Nu ben ik alweer een aantal jaren bezig mijn eigen pad te bewandelen. Ik heb geleerd om zelf te bepalen wat goed is voor me. Ik zit nu zelf aan het stuur.
Een veilige plek
Ik wil in de toekomst graag een eigen stuk grond hebben. Met daarop een gebouw. In het gebouw is ruimte om te werken, te mediteren en workshops te volgen. In het gebouw zijn verschillende mensen werkzaam: therapeuten en coaches. Mensen die methoden hebben ontwikkeld voor zelfheling. In het gebouw is ook een geweldige keuken, waar we dan gezonde maaltijden kunnen bereiden. Voor gasten is er een mogelijkheid om te overnachten.

Ik wil graag een veilige plek bieden aan mensen die zoekend zijn. Zoekend naar wat ze willen in het leven, wie ze zijn: zingeving.
Visualiseren helpt verder
Ik heb mijn droom zo helder mogelijk gevisualiseerd. Daardoor voelt het heel natuurlijk voelt om steeds een volgende stap te zetten. Wat ik geleerd heb, de afgelopen jaren, komt nu zomaar van pas. Het heeft me dichterbij mijn droom geholpen, terwijl ik eerder dacht dat het me er verder vandaan had gebracht.

Ik kom in contact met mensen waarmee ik synchroniciteit voel, waar het mee resoneert. Puur omdat ik weet waar ik naartoe wil, trek ik de juiste mensen aan die me een stapje verder kunnen helpen.
Spreekt deze droom je aan?
Voel je dat je wilt reageren, ook al weet je niet waarom?
Wil je deel uitmaken van deze droom?

Laat het me dan weten!
Lieve groetjes,
Ditte.

4 comments on “Dromen zijn ... Bedrog!”

 1. Ditte. Dat gebouw zit ook in mijn droom. Lijkt veel op wat jij hebt gevisualiseerd. Ik wil wel deel uitmaken van zoiets!

  1. Hallo Simone, Wat ontzettend leuk dat je wilt aansluiten. Ik ben zeer benieuwd naar jouw idee hierover en hoe je dat voor je ziet. Vooralsnog is het een droom waarnaar ik opweg ben.

   Lieve groet,
   Ditte

 2. Je bericht is geplaatst op mijn verjaardag...toeval? We gaan elkaar binnenkort ontmoeten en wie weet wat er dan in beweging wordt gezet...
  Lieve groet, Ilona

  1. Hoi Ilona,

   Toeval? Dat bestaat toch niet. Ik ben meteen even op jouw website gaan kijken. Wat een onwijs mooie dingen doe je. Daar wordt ik dan weer onmiddelijk nieuwsgierig naar. Fijn dat we elkaar gauw gaan ontmoeten.
   Lieve groet,
   Ditte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This is a block of text. Double-click this text to edit it.
06 - 23 77 13 17
info@zo-jezelf.nl
Algemene voorwaardenPrivacy beleid
Zo Jezelf is aangesloten bij:
Copyright © 2023 - Zo Jezelf - Alle rechten voorbehouden.