Gepest en niet serieus genomen

Auteur: Ditte Pelser, gepubliceerd op 14 februari 2022
Leestijd ca. 7 minuten
Weet je dat als je ooit gepest bent dat je deze pijn je hele leven met je meedraagt en dat het van grote invloed is op je leven nu.

Persoonlijk heb ik de gevolgen van mijn pest verleden lange tijd niet erkend waardoor ik mezelf eigenlijk niet erkende in wie ik in essentie ben. Maar ook wees ik door mijn pestverleden niet serieus te nemen het gekwetste innerlijke kind in mijzelf af.
Mijn verhaal
Onbegrepen
Gepest of niet serieus genomen worden, ik heb er tijdens mijn leven veel en regelmatig mee te maken gehad. Als kind voelde ik mij vaak onbegrepen. Ook trok ik mij heel erg aan wat anderen tegen of over mij zeiden. Ik voelde vaak al ver van te voren de sfeer aan en reageerde hier dan op of zei er iets van. Dit werd mij meestal niet in dank afgenomen of sterker nog ik werd voor 'gek' verklaard. Woorden als 'heb je haar weer hoor, al die rare dingen die ze zegt', of 'Wees niet zo brutaal, er werd jou niets gevraagd'.
In de aanval
Om maar niet te laten zien hoeveel pijn deze opmerkingen mij deden koos ik meestal voor de aanval. Ik verdedigde mijzelf letterlijk met hand en tand. Hiermee hield ik mezelf staande in de grote boze buitenwereld. Een wereld waar ik geen bescherming vond ook niet op de plek waar dat wel had gemoeten.
Verdedigingsmechanisme
Ik bouwde een prima verdedigingsmechanisme voor mezelf op en liet ik het voelen achterwege. Of eigenlijk ook niet, want ieder keer dat ik geraakt werd door iets of iemand kwam mijn vechtersbaasje naar boven en beet ik scherp van mij af. Hiermee hield ik iedereen op afstand en dus werd ik steeds minder geraakt maar ook steeds eenzamer.

Waar dit verdedigingsmechanisme me in mijn jeugd enorm heeft geholpen zat het mij als volwassene enorm in de weg. Het blokkeerde me in de normale omgang met de mensen om mij heen. Onbedoeld werd iedere keer weer dat kleine meisje in mij geraakt en kwam mijn vechtersbaasje naar boven. Dat is natuurlijk helemaal niet handig op het moment dat je midden in een vergadering zit en iemand onbedoeld een opmerking plaats waardoor jij helemaal door het lint gaat.
Thuis
Thuis waar het veilig hoort te zijn en je eigenlijk met alles terecht moet kunnen was het voor mij niet anders. Mijn ouders waren niet instaat om mij emotioneel op te vangen. (Nu kan ik zien en weet ik dat zij te veel met hun eigen verleden geconfronteerd werden waardoor mijn pijn hen teveel pijn deed). Maar ja daar heb je als kind natuurlijk helemaal niets aan. Ik concludeerde voor mijzelf dat hulp vragen niet kon en emoties uiten al helemaal niet. Dus ik ging het allemaal zelf oplossen. Tot op de dag van vandaag is het voor mij nog steeds ontzettend moeilijk om hulp te vragen of mijn werkelijk diepe emoties te laten zien aan de ander.
Ik leefde mijn leven
Als volwassen vrouw leefde ik mijn leven en stelde ik mezelf voor dat ik mezelf gelukkig mocht prijzen met alles wat ik had. Ik had tenslotte een lieve man, 2 lieve kinderen, een huis, 2 auto's en we konden als we dat wilden wel 3x per jaar op vakantie. Alles in mijn leven was zo ingericht dat je wel gelukkig moest zijn. Maar ik was verre van gelukkig. Ik was gefrustreerd en boos, het wilde allemaal niet zoals ik het graag wilde. Ik leefde op wilskracht. Of eigenlijk was ik alleen maar aan het overleven en bezig het iedereen naar de zin te maken. Nee zeggen dat kon ik niet.
Gevolg
Een lichaam dat begon te falen. Dat negeerde ik maar gewoon doodleuk, want er werd zoveel van mij verwacht, 'dacht ik'. Wat voor een enorme ommezwaai heeft gezorgt is dat mijn lichaam er gewoon mee stopte, diagnose een burn-out.
Het jarenlang negeren en verstoppen van mijn emoties heeft mij dus uiteindelijk een burn-out bezorgd.
Nieuw begin
Deze brun-out gaf me de mogelijkheid voor een nieuw begin. Hoe moeilijk ik het ook vond. Ik ging opzoek naar hulp. Naar een manier om hieruit te geraken. Want één ding wist ik zeker. Zo'n zwart diep gat wilde ik nooit meer ervaren.
Heling
Mijn eerste stap opweg naar heling en herstel begon bij het mezelf serieus nemen. Dus ik zocht hulp bij het opruimen van mijn emotionele balast waardoor ik het gekwetste kind in mijzelf weer kon gaan aankijken in plaats van wegduwen.
Reiki
Ik kwam in contact met twee heel lieve reikimasters zij namen mij liefdevol op en ondersteunde me in mijn weg naar binnen. Wat ik tijdens de Reiki allemaal beleefde is nauwelijks te beschrijven. Oude pijnen werden aangeraakt, onderzocht en opgeruimd. Onder de bezielende leiding van mijn twee reikimasters kon ik het eindelijk aan om mijn oude maar nu zeer beperkende blokkades en pijnen op te lossen en op te ruimen. Er ging weer energie stromen in mijn lichaam. Maar wat nog veel belangrijker was voor mij, dat was dat ik mij voor het eerst in mijn leven begrepen en gehoord voelde. Dat er liefdevolle aandacht was voor mij en dat wat ik had meegemaakt. Het voelde alsof ik thuiskwam.
Andere bril
Zo leerde ik langzaam maar zeker door een andere bril naar mijzelf kijken en kon ik gaan vergeven. Niet alleen het vergeven van anderen maar meer nog mezelf vergeven voor wat ik mezelf had aangedaan al die jaren. Door dit vergeven kon de pijn die ik zolang verstopt had eindelijk zijn plek krijgen en gaan oplossen. Wat gebeurd is kun je nooit veranderen maar door het aankijken en aanraken van de emoties die op het gebeurde rusten kun je letterlijk de blokkades die in je lichaam zijn ontstaan oplossen.
Vol energie
Kortom ik voelde de energie weer stromen door mijn lichaam, ik mocht weer thuiskomen bij mezelf en het innerlijke meisje dat ik al die tijd had afgewezen begon zich hoewel nog erg onwennig en angstig zichtbaar te maken.

Dagelijks pas ik nog steeds Reiki toe op mijzelf, dit zorgt ervoor dat ik me iedere dag bewust ben van mijzelf en wat er in mij omgaat. Het zorgt dat ik voldoende energie heb om de dag door te komen en ik koester dan ook deze momenten die ik heel bewust aan mijzelf cadeau doe.

Tegenwoordig leef ik vanuit mijn hart en gebruik ik juist mijn gevoeligheid om in te zetten in mijn werk met mijn cliënten. Het innerlijke weten, mijn levenservaring en al mijn opleidingen in persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling zijn nu mijn draagkracht voor mijn leven en mijn sterke kracht in mijn praktijk.
Herken jij jezelf in mijn verhaal en wil je ook graag je iets aan de emoties doen die je meedraagt uit je verleden. Neem dan gerust vrijblijvend contact met me op. Dan onderzoeken we samen of ik een tijdje met je kan meelopen en je de handvatten kan meegeven die ik ook gekregen heb. Als jij bereidt bent om jezelf en het kwetsbare kind in jezelf volledig te omarmen zodat je jouw essentie vindt, dan ga je bijna als vanzelf weer sterk en daadkrachtig in je eigen leven staan.

Lieve groetjes,
Ditte.

Reacties op dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

06 - 23 77 13 17
info@zo-jezelf.nl
Algemene voorwaardenPrivacy beleid
Zo Jezelf is aangesloten bij:
Copyright © 2023 - Zo Jezelf - Alle rechten voorbehouden.