Het voelt als ....

Auteur: Ditte Pelser, gepubliceerd op 31 mei 2022
Leestijd ca. 5 minuten
Als je als kind afgewezen bent of niet mee mocht doen met de anderen dan draag je dat je hele verdere leven bij je. Dit kan je als volwassene soms behoorlijk in de war brengen. 

Persoonlijk heb ik de gevolgen van mijn pest verleden en het niet mee mogen doen lange tijd niet erkend waardoor ik mezelf eigenlijk niet erkende in wie ik in essentie ben. Maar ook wees ik door mijn pestverleden niet serieus te nemen het gekwetste innerlijke kind in mijzelf af.
Ik hoor er niet bij
Een foto
Wat een foto al niet kan doen
Onlangs deelde een studiegenoot van mij een foto over en fijne dag die ze had met een paar andere studiegenoten.

Die foto, die kwam bij mij knetterhard binnen.

Ik zag een foto van een studiegenoot voorbij komen dat ze een fijne dag had met andere studiegenoten. Die kwam even knetterhard binnen en ik voelde me buitengesloten. Er zit zo'n diep verlangen om ook samen te doen. Maar meer nog op de spontane vriendschap en uitnodiging vanaf de andere kant.
Boos, verdrietig en meer
Die bleef hangen ik werd boos, verdrietig, voelde me eenzaam enzovoort.
Ik ben gaan zitten met dit gevoel en er helemaal ingedoken. Dit aangegaan met mezelf was nodig om vervolgens het donkere zwarte aan te mogen kijken, het gevoel van afwijzing er niet bij horen en dit verlangen zit zo diep en is echt een zwart gat.
Het heeft helemaal te maken met het mezelf neerzetten en zichtbaar zijn zonder overweldigend te zijn. Juist dat overweldigend zijn kan mij nog wel eens gebeuren zeker als ik enthousiast wordt.
Zwerver
Zo kwam ik in mijn meditatie tegen dat ik een zwerver ben die eigenlijk nooit een echte blijvende aansluiting vindt bij een groep. Dit is een levensthema van mij waar ik me helemaal niet fijn bij voel.
Kracht van de gedachte
Dat zwarte donkere gevoel dat me dan in een soort van depressie trekt heeft hier allemaal mee te maken. De gedachten die daar dan weer bij komen kijken wat doet het er allemaal toe, wie ben ik nu eigenlijk, wat maakt het nog uit dat ik hier ben, ik kan net zo goed verdwijnen. Wie zit er nu op mij te wachten enzovoort.
Tijd om er iets mee te doen
Als mij zoiets overkomt kon ik vroeger wijzen naar de ander en erin blijven hangen want de ander deed iets wat mij teleurstelde of raakte. Ik zou dan hebben gedacht, zie je wel het is iedere keer weer zo dat ik niet mee mag doen.
Levensles
Tegenwoordig kan ik dit zien als een levensles, want wat er eigenlijk werkelijk gebeurd is dat de pijn en het verdriet die ik als kind heb ervaren aangeraakt wordt. Mijn afgewezen innerlijke meisje laat van zich horen en wil graag even aandacht en liefde ontvangen van mij. Ik ga dan ook actief met dat gevoel van afwijzing aan de slag waardoor het vaak weer snel verdwijnt.
Hoe dan?
Allereerst ben ik me bewust van de emotie 'afwijzing' die ik ervaar. Die kan ik in mijn lichaam voelen. Ik blijf dan stilstaan bij het gevoel in mijn lichaam en adem daar rustig en diep naar toe. Dan observeer ik wat er met dat gevoel in mijn lichaam gebeurt en ik ga vervolgens opzoek naar een volgende laag om te ontdekken of er nog meer emoties horen bij dit gevoel. Meestal is dit wel het geval. Belangrijk voor is dan om vooral bij het gevoel in mijn lichaam te blijven en iedere keer de plek waar ik dit voel te ervaren en er weer naar toe te ademen. Deze ademsessies duren meestal ongeveer 15 minuutjes en dan kan ik weer verder met waar ik mee bezig was. Eigenlijk doe ik dus niet meer dan één voor één laagjes te pellen tot ik uitkom bij de kern en ik de rust weer terug vindt.
Voel jij je ook wel eens boos of verdrietig doordat je afwijzing ervaart? Wil je leren hoe je snel weer verder kunt met je bezigheden? Ik leer je graag hoe jij zelf aan de slag kunt met het pellen van jouw laagjes waardoor je weer liefdevol het kwetsbare kind in jezelf kunt omarmen en je weer sterk en daadkrachtig in je eigen leven gaat staan.

Lieve groetjes,
Ditte.

Reacties op dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

06 - 23 77 13 17
info@zo-jezelf.nl
Algemene voorwaardenPrivacy beleid
Zo Jezelf is aangesloten bij:
Copyright © 2022 - Zo Jezelf - Alle rechten voorbehouden.