Tweestrijd

Soms heb ik zo’n dag dan weet ik echt niet wat ik wil. Het lijkt wel of mijn gevoel zegt ga links maar mijn hoofd wil rechts. Mijn intuïtie is dan ver te zoeken of ernstig in de war en ik ervaar een innerlijke tweestrijd. In de war van alles wat er om mij heen gebeurd, ineens voel ik stress en stroomt de flow niet prettig door.

Als ik deze tweestrijd ervaar krijg ik meestal een kort lontje. Ik heb dan bij het opstaan al het gevoel dat ik tijd te kort kom. Iedereen in mijn omgeving moet het ontgelden, want ik heb geen tijd en mijn hoofd zit vol met allemaal dingen die helemaal niet zo belangrijk zijn. Het gevolg is dat ik van alles tegelijk aanpak maar mij niet kan focussen op wat ik aan het doen ben.

Als ik dan aan het eind van zo’n dag terug kijk heb ik meestal heel veel gedaan maar juist precies niet die dingen die ik eigenlijk had moeten doen en ik heb al helemaal niets echt afgemaakt. De rommel om mij heen stapelt zich op en ik zie door de bomen het bos niet meer ofwel, door de stapels verlies ik het overzicht op mijn werk.

De kunst is om dan de ruimte tussen de bomen weer te ontdekken en zo mijn pad weer te zien. Gaan zien waar ik mee bezig was en wat er voor mij belangrijk is. Nu is er voor mij één heel groot ding belangrijk en dat is dat ik vooral plezier heb in dat wat ik doe.

Het is nu laat in de avond als ik deze blog schrijf over intuïtie maar het stroomt niet. Eerst was ik begonnen iets te schrijven over baby’s en dat die alles op hun intuïtie en gevoel doen. Tja, dat werd het niet helemaal. Veel te veel een verhaaltje vanuit een standaard beeldpatroon en niet echt van mij.

Dat is niet wat ik wil, want ik ervaar mijzelf niet als standaard en hoogstwaarschijnlijk zul jij dat ook zo ervaren. Met elkaar zijn wij allemaal ons eigen unieke zelfbeeld, en zo zijn we allemaal ons zelf. Ik ben er heel erg trots op dat ik mijn unieke zelf ben en mijzelf daarin helemaal vinden kan. Zoals Harry Jekkers zo mooi zingt “Ik hou van… MIJ. Intuïtief weet ik dat als ik blijf bij wie ik ben van daaruit vertel wat mij bezig houdt, dat ik dicht bij mijzelf kan blijven en de flow vanzelf komt, zoals nu. Ik schrijf dan vanuit die flow dat wat mijn intuïtie mij ingeeft.

Ik ben niet zo’n ster in taal, zinsopbouw en het op een taalkundig verantwoorde manier verwoorden van wat ik precies bedoel. Daarom laat ik mijn gedachtenkrabbels meestal nog even lezen door mijn partner Edwin die er weer iets leesbaars van weet te maken. Vaak zegt hij dan “jee, jij schrijft ook echt alles aan elkaar vast”. En ja, dat is helemaal waar. Als er een verhaal in mijn hoofd verschijnt schrijf ik vooral en let ik niet zo op hoe ik het schrijf. Opnieuw lezen en transformeren naar een prettig leesbare blog is voor mij bijna onbegonnen werk omdat ik gewoon over al mijn fouten heen lees.

Ik ben dan ook heel blij met Edwin en zijn vermogen om zich in te leven in mijn persoonlijkheid. Op deze manier wordt mijn verhaal omgetoverd in voor iedereen begrijpelijke taal. Pas als hij dat voor mij gedaan heeft, lees ik het nogmaals door om nog wat aanpassingen naar mijn smaak toe te voegen, een leuke foto erbij te zoeken en kan ik uiteindelijk ook deze blog plaatsen.

Mijn tweestrijd is soms een hele hardnekkige en kan lang duren. Vooral als ik voor een keuze sta waarbij beide opties in eerste instantie goed lijken te zijn, is het heel lastig om mijn intuïtie te blijven volgen, want wat is dan mijn intuïtie en wat is mijn verstand? Op zo’n moment beslis ik vaak maar even niets en in de meeste gevallen dient de oplossing zich later vanzelf aan.

Als ik er echt niet uitkom dan ga ik zitten, mediteer ik en maak ik verschillende visualisaties voor mijzelf van hoe ik de situatie graag zou zien. Ik ga dan voelen wat er in mijn lichaam gebeurt. Door bij de verschillende visualisaties de verschillen goed te voelen kan ik dan toch beslissen wat voor mij goed is.

Wil jij ook leren hoe dit werkt en ben je nieuwsgierig geworden naar hoe ik je daarbij kan helpen, dan kun je hier een gratis geleide meditatie downloaden of hier meer lezen over mijn workshop “Innerlijk Inzicht”.

In deze workshop ga je aan de slag met krachtige tools om te leren dicht bij jezelf te blijven en van daaruit krachtige keuzes te maken. Je leert je eigen ruimte in te nemen en hoe je geen energie lek meer hoeft te zijn waardoor vermoeidheid minder wordt. Ook leer je beter om je grenzen aan te geven en op tijd nee te zeggen, zodat je ruimte en tijd voor jezelf creëert om dat te doen waar jij blij van wordt.

Commentaar Toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *