Pesten en niet serieus genomen worden

Gepest of niet serieus genomen worden, ik heb er tijdens mijn leven veel en regelmatig mee te maken gehad.
Als kind voelde ik mij vaak onbegrepen en trok ik mij ook heel erg aan wat anderen tegen of over mij zeiden.

Dus ging ik mijzelf verdedigen. Door te kiezen voor de aanval en vooral niet te laten blijken dat het mij raakte wist ik mij staande te houden in de voor mij grote boze buitenwereld. Zo bouwde ik een sterk verdedigingsmechanisme op.

Thuis kreeg ik geen gehoor als ik verdrietig uit school kwam. Nee, dan moest ik het mij niet zo aantrekken want iedereen werd wel eens gepest. Of erger nog, ik kreeg een sneer na in de trant van “ach daar wordt je hard van en ja, het leven is wel heel erg moeilijk voor jou”. Hierdoor miste ik een veilige haven en ging ik het allemaal zelf doen en uitzoeken.

Het gevolg van dit alles was dat ik tot in mijn volwassen leven niet in staat ben geweest mij kwetsbaar op te stellen en mijn emoties te tonen.
Nu wilden die emoties toch een uitweg en dit gebeurde dan vaak in de frustratie van onmacht. Waardoor er agressie naar boven kwam die ik dan uitte op “dode” dingen. Je kent het misschien wel een bord dat sneuvelt, een stoel die iets te hard aan de kant gezet wordt omdat hij in de weg staat of een deur die zo hard dicht geslagen wordt dat het ruit erin breekt.

Zo ging ik een tijd lang met mijn leven en emoties om. Maar eigenlijk was ik niet echt aan het leven, want mijn leven werd bepaald door mijn opgekropte en verstopte emoties. Ik had niet werkelijk aandacht voor het beschadigde kind in mij en vond het maar een lastig wezentje dat zich aandiende op momenten dat ik er helemaal niet op zat te wachten. Ook was ik in die tijd vooral van mening dat het allemaal aan anderen lag. Zij waren tenslotte degenen geweest die mij gepest hadden. Daar kon ik toch niets aan doen en wat verwachtten ze dan van mij? Dat ik dit allemaal maar zou goedkeuren en vrolijk verder zou gaan alsof er niets gebeurd was?

Tot het moment kwam dat ik niet anders meer kon dan het probleem aankijken in mijzelf. Met lieve mensen om mij heen die mij wel steunden in mijn verdriet en wel begrip hadden voor wat er allemaal gebeurd was, kon ik eindelijk een start maken met mijn herstel. Ik leerde mijn beschadigde meisje aankijken en haar de liefde en aandacht te geven die zij al haar hele leventje nodig heeft gehad.

Mijn eerste stap op weg naar dit herstel was dat ik mij inschreef voor een cursus Reiki, wat ik hier allemaal beleefde is nauwelijks te beschrijven. Oude pijnen werden aangeraakt en onderzocht, door de liefdevolle en bezielende leiding van mijn 2 reikimasters mocht dit allemaal opgeruimd worden en kon ik oude beperkende blokkades oplossen. Mijn energie ging weer stromen. Maar wat voor mij zeker niet minder belangrijk was, was dat ik mij begrepen en gehoord voelde in mijn verhaal en dat er aandacht was voor dat wat ik had meegemaakt. Het voelde voor het eerst van mijn leven alsof ik thuiskwam.

Door alle begrip en liefde leerde ik langzaam maar zeker door een andere bril naar mijzelf te kijken en kon ik gaan vergeven. Niet alleen anderen maar ook mijzelf vergeven. Door te vergeven kon de pijn die ik zolang vast gehouden had een plek krijgen en zich oplossen. Dit loste letterlijk blokkades op die mij lichamelijk hadden beperkt.

Tot op de dag van vandaag pas ik op mijzelf alle dagen Reiki toe. Dit houdt mijn energielevel hoog en zorgt ervoor dat ik gelukkig, stabiel en vrij in het leven sta. Ik leef vanuit mijn hart en volg mijn intuïtie, waardoor ik niet meer tegen de stroom in hoef te varen om te bereiken wat ik graag wil. Mijn leven is geen gevecht meer maar is een komen en gaan van mooie inzichten en liefde.

Wil jij ook voor jouw geluk kiezen? Wil jij weten hoe jij de balans in je leven weer kunt herstellen? Kom dan naar mijn workshop “Innerlijk Inzicht” en ervaar zelf hoe het is om de handvatten te krijgen waarmee jij jouw geluk weer kunt gaan leven.

Met de methode die ik heb ontwikkeld laat ik jou ervaren hoe het is om je te verbinden met jouw innerlijk kind en te leven vanuit liefde.

Klik hier voor meer informatie over mijn workshop en hoe je, je daarvoor kunt aanmelden.

Commentaar Toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *