NEI, van onbewust naar bewust

 

NEI, van onbewust naar bewust en daardoor gelukkiger in het leven staan.

Stel je zit ergens mee. Je hebt bijvoorbeeld een fout gemaakt en schaamt je daarvoor. Als deze schaamte zo hoog zit dat je er met niemand over durft te praten dan kun je, je voorstellen dat je daar nog een hele tijd mee kunt blijven rondlopen en daar vervolgens behoorlijk last van hebt. Op een gegeven moment vergeet je wat er gebeurt is en raakt dit gevoel naar de achtergrond, om daarna soms weer even de kop op te steken. Als je verder niets doet met dit gevoel en de emotie blijft negeren dan kan er als gevolg daarvan een emotionele blokkade ontstaan die uiteindelijk voor lichamelijke of andere klachten kan gaan zorgen.

Je kunt dan kiezen voor symptoombestrijding van die klachten, maar je zou er ook voor kunnen kiezen de oorzaak aan te pakken, met als resultaat een langdurig en vaak blijvende verbetering van je klachten.

NEI is een methode die je daarbij goed kan helpen. Het pakt de klacht in de kern aan waardoor er een verschuiving in je lichaam plaats vind en je lichaam de ruimte krijgt om je klacht zelf op te ruimen.

De betekenis van NEI:                                                                                                                                                                                                           Neuro: wat zoveel betekent als dat je lichaam zowel interne als externe impulsen opvangt. Deze impulsen worden in jouw centrale zenuwstelsel verwerkt.                                                                                                                                                                                       Emotionele: Doordat je de emotie die bij deze impuls hoort niet begrijpt of niet voldoende serieus neemt, ontstaat er een emotionele blokkade die kan overgaan in een fysieke of mentale klacht.                                                                                                                                           Integratie: Door nu via deze klacht, middels vraagstelling en het gebruik van een spierkrachttest de onderliggende oorzaak van de klacht op te sporen en deze te integreren kun je de blokkade die de energie doorstroom verstoort opheffen waardoor je lichaam zijn zelfherstellend vermogen kan gaan inzetten om herstel in gang te zetten.

Feitelijk ga je met NEI een probleem te lijf door via integratie alsnog emotioneel te verwerken wat er in het verleden is gebeurd waardoor de blokkade in je lichaam opgeheven wordt en de energie weer vrijelijk kan gaan stromen.

Met de integratie zorgen we ervoor dat de emotie die zich in je rechter hersenhelft heeft vastgezet (de kant waarin alles wordt opgeslagen wat met je gevoel en emoties heeft te maken), wordt overgebracht naar je linker hersenhelft (de kant van jouw denken en ratio). Zo kunnen beide hersenhelften weer met elkaar communiceren en de blokkade die in jouw lichaam is ontstaan opheffen.

NEI is een methode om onbewuste blokkades, bewust te maken. Zodra een blokkade bewust is geworden, wordt deze in je hersenen geïntegreerd (ook wel gesynchroniseerd) waardoor de energie weer bevrijdt wordt en er een verandering plaatsvindt. Hierdoor is je lichaam in staat jouw klacht te verhelpen en, misschien nog wel veel belangrijker, door deze verandering in je energiebanen ga je als vanzelf merken dat je ook daadwerkelijk anders in het leven gaat staan. Dit zal vooral opvallen doordat je in bepaalde situaties anders dan voorheen zult gaan reageren.

Let op! NEI is onder geen beding een vervanging voor een medische diagnose. Als je een klacht niet vertrouwd raadpleeg dan te allen tijden een medisch deskundige.

Commentaar Toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *