Slachtoffer of Overwinnaar

Slachtoffer of Overwinnaar

Waar herken jij jezelf in?

Ben jij jouw eigen slachtoffer of ben jij jouw eigen overwinnaar? In het leven heb je altijd een keuze, hoewel deze vaak niet gemakkelijk is. Soms is de keuze die voor jouw geluk het beste is, die keuze die je door het diepste dal zal voeren.

Slachtoffer

Ben jij slachtoffer?

Zelf ben ik een tijd lang slachtoffer van mijn eigen overtuigingen geweest. Ik wilde graag vooruit, maar bedacht allerlei uitvluchten om dit niet te doen. Zo wilde ik een bepaalde studie gedaan hebben, maar daarvoor moest dan eerst voldoende geld verdient worden om hem te kunnen betalen. En als ik dan die studie af zou hebben, ja dan zou ik gelukkig worden, want dan kon ik eindelijk gaan doen wat ik het liefste wilde. Zo bleef ik maar in dat cirkeltje rond draaien. Als nou eerst dit …, dan komt dat vanzelf wel. Helaas zo werkt het niet in het leven.

Overwinnaar

Als ik een studie wil doen, dan moet ik hem gewoon gaan doen. Door deze keuze te maken, stap ik uit mijn slachtofferrol en wordt ik de overwinnaar van mijn eigen overtuiging. Wat blijkt, ik hoef niet eerst voldoende geld te verdienen om de studie te kunnen doen. Omdat ik de keuze gemaakt heb de studie te gaan doen, is het gaan stromen en komt er ineens voldoende geld vrij om het ook te kunnen bekostigen. Hoe is dat bij jou, kun jij al voor jezelf kiezen om uit de rol van slachtoffer te stappen?

keuzes en vrijheid

Door te gaan staan voor mijn eigen keuzes en wat er voor mij belangrijk was, ben ik gaan leven in plaats van overleven. Juist deze keuze heeft mij vrij en gelukkig gemaakt. Ik bepaal hoe mijn leven eruit ziet en niet mijn overtuiging en daarmee mijn angst. Ik kies voor zelfliefde en het volgen van mijn hart en daarmee voor een gelukkig leven.                                                                           

Liefs,
Ditte

Commentaar Toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *