Rust, ontspanning en heling

Rust, ontspanning en heling

Reiki, een van de methoden waar ik mijn dag mee start.

Reiki is een van de methoden die ik iedere dag voordat ik opsta, toepas bij mijzelf, Het geeft mij rust om de dag in een prettige flow te beginnen. Ook geeft het mij de gelegenheid om in diepe ontspanning mijn gehele lichaam te voelen en ervaren, waardoor ik signalen van mijn lichaam krijg die mij weer inzicht geven in hoe ik zowel lichamelijk als emotioneel in mijn vel zit. Soms is het heel moeilijk om uit mijn hoofd in mijn lichaam te komen. Door bewust met Reiki bezig te gaan en daarbij mijn gedachten naar die punten te brengen waar mijn handen liggen, kom ik langzaam vanuit mijn hoofd in mijn lichaam. Reiki zorgt er ook voor dat het zelfgenezend vermogen van mijn lichaam optimaal blijft en dat blokkades die zich de dag ervoor of in de nacht gevormd hebben opgeruimd worden.

Ik neem dan ook ruim de tijd om mijzelf te behandelen met Reiki. Het zorgt ervoor dat mijn lichaam langzaam wakker wordt in een heerlijke staat van ontspanning. Zo kan ik goed geaard en ontspannen mijn dag beginnen met voldoende energie om de hele dag door te kunnen gaan. Dit is voor mij echt belangrijk.

Tijdens mijn burn-out heb ik ontdekt dat de dagen voor mij te lang waren. Meestal was ik ‘s middags rond een uur of 3 uitgeblust. Ik ontdekte dat als ik Reiki toepaste in de ochtend dat ik dan wel de hele dag kon functioneren. Natuurlijk heb ik naast Reiki nog veel meer gedaan om uit mijn burn-out te komen, maar Reiki heeft daar zeker aan bijgedragen.

Reiki in mijn praktijk.

Reiki is in mijn praktijk dan ook een van de methoden die ik graag toepas als hulpmiddel om ontspanning te brengen en energie te geven. Hoe zo’n behandeling in zijn werk gaat kan heel verschillend zijn. Als onderdeel van een coachingstraject werk ik op een heel andere manier met de Reiki energie dan bij een losse Reiki behandeling.

Ik zal hieronder in het kort uitleggen wat Reiki betekent en hoe het werkt.

Wat betekent Reiki?

Rei (leven) ki (energie)
Letterlijk betekent het dus: Levensenergie

meditation-1384758_1920 (1)

(klik op de foto voor een vergroting)

Hoe werkt Reiki?

Reiki is een techniek die werkt op energetisch niveau door middel van handoplegging. Door in de energie te behandelen is Reiki een hele zachte en aangename vorm van behandelen. Door deze handoplegging kun je blokkades opsporen en behandelen waardoor de levensenergie weer beter door het lichaam kan stromen.

Wat doe ik tijdens een Reiki behandeling?

Tijdens een behandeling, lig je als cliënt (gekleed) op een behandeltafel (massagetafel) of zit je desgewenst op een stoel (stoelbehandeling). Als healer gebruik ik mijn handen om energie naar je lichaam te sturen. In mijn praktijk werk ik puur intuïtief, dat wil zeggen dat ik geen standaard aanhoudt wat betreft de volgorde van behandelen maar puur daar behandel waarvan ik doorkrijg dat het nodig is, of waar ik tijdens het behandelen voel dat extra aandacht nodig is. Natuurlijk is er altijd een basis die ik gebruik om de behandeling te starten.

Wat doet Reiki voor jou?

Wat Reiki precies voor je doet dat ervaart iedereen anders.

Tijdens het behandelen zal je als cliënt in de meeste gevallen een diepe en vredige ontspanning ervaren in lichaam en geest. Ook is het mogelijk dat je op de ene plek in je lichaam andere gevoelens ervaart dan op een andere plek. Het kan op zo’n plek bijvoorbeeld warmer of juist kouder aanvoelen. Het is zelfs mogelijk dat je (lichte) pijn of kriebel ervaart. Natuurlijk is het van groot belang dat, als je iets als niet prettig ervaart, je dit aangeeft zodat de behandeling daarop aangepast kan worden. Zulke veranderingen in gevoel duiden erop dat er in het lichaam iets aan het werk is en blokkades aangeraakt en/of opgeruimd mogen worden, met als gevolg dat de energie beter door je lichaam gaat stromen en jij je na een behandeling daadwerkelijk anders voelt dan ervoor.

Hoe jij je voelt na een Reiki behandeling.

Ook deze ervaring is voor iedereen anders. De één staat op en voelt zich 10 keer energieker dan vóór de behandeling terwijl de ander zich voornamelijk moe kan voelen. Er wordt tijdens een behandeling veel in gang gezet in het lichaam en je lichaam heeft tijd nodig om daar aan te wennen. Iedereen reageert daar anders op.

wellness-285590_1920

(klik op de foto voor een vergroting)

Is het ook mogelijk specifieke klachten te behandelen met Reiki?

Ja, dat is zeker mogelijk. Een reiki behandeling die specifiek gericht is op een bepaalde klacht begint ook gewoon met een basis behandeling, alleen op en rondom de plaats van de klacht zal ik een extra intensieve en langere behandeling geven, die bestaat uit het sturen van energie met een hogere en meer specifiekere frequentie. Als behandelen op of rondom een pijnlijke plek te intens is kan ik ook via de energie kanalen van de voeten met de pijnlijk plek als intentie behandelen, de behandeling van de pijnlijke plek zal dan als subtieler ervaren worden.

Wat er gebeurt na een Reiki behandeling.

Doordat er veel in het lichaam in gang is gezet, is het goed mogelijk dat je tot enkele weken na de behandeling anders reageert dan dat je van jezelf gewend bent. Je kunt bijvoorbeeld emotioneler of veel feller reageren, maar ook boosheid ervaren. Je hoeft hier niet van te schrikken want dat hoort bij het proces. Wat je onbewust bij je draagt en voor een blokkade gezorgd heeft mag nu gezien en erkent worden. Eigenlijk geven zulke reacties aan dat je wat meer van je kwetsbare zelf mag laten zien, en dat is helemaal niet erg.

Wat is belangrijk na een behandeling.

Het is vooral belangrijk voldoende water, dat wil zeggen minimaal 6 grote glazen per dag te drinken. Doordat de energie beter door je lichaam gaat stromen en er blokkades aangeraakt en opgeheven zijn gaat je lichaam ontgiften. Om al deze afvalstoffen die vrij komen goed te kunnen afvoeren heeft je lichaam vocht nodig, vooral in de vorm van water.

Hoelang werkt een Reiki behandeling door?

Een Reiki behandeling kan nog zo’n 10 dagen tot zelfs wel 3 weken doorwerken. Dat is afhankelijk van hoeveel er is aangeraakt en opgeruimd en hoelang jou lichaam nodig heeft om zijn afvalstoffen kwijt te raken.

Commentaar Toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *