Help een kruispunt

Help een kruispunt

Ja ik wil

Ja ik wil verandering in mijn leven en ja ik wil er helemaal voor gaan. Hmm, hoe doe ik dat dan en wat wil ik dan eigenlijk, ga ik dan niet heel veel mensen voor hun hoofd stoten? Allemaal vragen die voorbij schieten als je op een kruispunt in je leven terecht gekomen bent. Kun jij jezelf hier ook in herkennen?

Zelf ben ik meerdere malen op zo’n kruispunt in mijn leven terecht gekomen. Twijfel slaat toe en wat moet ik nou. Meestal koos ik voor de oplossing waarvan mijn omgeving vond dat die goed voor mij zou zijn. Dit had ik al op jonge leeftijd geleerd, luisteren naar anderen want die hebben het beste met je voor.

Herken je dit? Je denkt dat alles lekker gaat en dan, ja dan wordt je ineens stil gezet door een gebeurtenis die zich plotseling in jouw leven voordoet. Dat kan van alles zijn, ziekte, scheiding, een baan die ophoudt te bestaan en ga zo maar door. Op zulke momenten wordt je gedwongen na te gaan denken over het en nu? Hoe verder?

Wie bepaalt?

Een van de eerste momenten waarop ik hiermee te maken kreeg was toen ik als kind een ernstig ongeluk kreeg en een tijd lang (bijna 3 maanden) uit mijn leventje weggerukt geweest ben. Dit heeft mijn leven behoorlijk op zijn kop gezet. Nadat ik hersteld was en ik terug naar school kon, kwam ik tot de ontdekking dat ik mij niet meer thuis voelde bij mijn klasgenootjes. Ik was een klas terug gezet omdat er voor mij bedacht was dat dit beter zou zijn omdat ik zoveel gemist had. Wat ik hiervan vond werd afgedaan met “ja, maar dit is beter voor jou en je kunt toch nog na school met je vriendinnen afspreken”. Ik verloor de verbinding met mijn vriendinnen, voelde me niet op mijn gemak in mijn nieuwe klas en begon mijzelf steeds meer in bochten te wringen om er toch maar bij te horen. Dit was het moment waarop ik mijn eigen ik langzaam maar zeker begon te verliezen.

Dat dit gevolgen zou hebben voor al mijn latere keuzes wist ik toen nog niet. Nu ik terug kan kijken wordt het voor mij steeds duidelijker hoe belangrijk het is om bij het maken van keuzes heel dicht bij jezelf en dat wat jij werkelijk wilt te blijven. Door heel bewust op een diep niveau mijn keuzes te maken passen deze ook veel beter bij mij en ben ik een veel blijer, liever en evenwichtiger mens geworden.

Onbewuste keuzes

Heel lang maakte ik keuzes vanuit het idee dat anderen wel zouden weten wat goed voor mij is. Dat voorbeeld had ik tenslotte als kind meegekregen. De omgeving bepaalde voor mij als ik mijzelf op een kruispunt bevond. Dit gold eigenlijk voor al mijn keuzes. Ze waren niet bewust en ik deed dan maar wat het advies van mijn omgeving was ook al voelde ik mijzelf er niet prettig bij.
Het gevolg van het opvolgen van deze goed bedoelde adviezen was wel dat ik mijzelf steeds meer kwijtraakte, dat alles mij ontzettend veel energie koste en dat ik mijzelf eigenlijk nergens echt staande kon houden. Ik voelde mij niet begrepen en kwam daardoor niet lekker uit de verf. Terwijl er bij mij van binnen steeds maar weer een stemmetje op de deur klopte met de mededeling “je hebt veel meer in je mars maar het komt hier niet tot zijn recht”.

De gevolgen van mijn onbewuste keuzes werden op latere leeftijd steeds sneller zichtbaar. Ik raakte in mijn eerst burn-out en werd letterlijk stil gezet omdat ik het werk dat ik deed niet meer leuk vond en tegelijkertijd ook in een huwelijk “vast” zat waarin ik mij niet meer gelukkig voelde. En daar stond ik dan met de vraag wat ik moest gaan doen want alles had enorme gevolgen en niet alleen voor mij maar ook voor mijn omgeving.

Leren kiezen

Deze burn-out heeft mij wel geleerd dat ik echt voor mijzelf moet kiezen als ik vooruit wil. Ik heb na een flink gevecht met mijzelf de knoop doorgehakt en een einde gemaakt aan mijn huwelijk, met als gevolg dat ik ook acuut geen werk meer had want mijn ex-partner en ik hadden samen een bedrijf. Dus van 24/7 op elkaars lip zitten gingen wij ieder ons eigen weg. Dat had een behoorlijke impact, niet alleen op mij en mijn ex-partner maar zeker ook op onze kinderen.

En nog had ik er niet genoeg van geleerd, want tja, ik moest natuurlijk wel weer aan het werk want er moest brood op de plank. De hypotheek moest betaald worden want anders hadden mijn kinderen geen dak boven hun hoofd. En wat als ik iets anders ga doen wat vind ik dan leuk? Ik vind heel veel leuk maar ik was er stellig van overtuigd dat ik met die dingen geen geld kon verdienen.

Angst

En zo werd mijn keuze over wat voor werk ik zou gaan doen gebaseerd op angst. Angst om te verliezen, angst om te falen, angst om materiële zaken, angst om anderen maar bovenal angst voor wat de omgeving wel niet van mij zou denken als ik anders zou doen dan dat er van me verwacht wordt.

Dit heb ik best een aantal jaren kunnen volhouden. Keuzes maken uit angst. Alleen ook nu weer raakte ik volledig mijzelf kwijt en kwam ik in een nieuwe burn-out terecht. Dit was het moment waarop ik besloot. En nu gaat het allemaal anders worden, ik ga niet meer doen wat anderen willen maar ik ga dat doen wat ik wil, ongeacht wat ieder ander ervan vindt.

Mijn geweldige lessen

Dat ik het roer omgooide en echt vanuit mijn zijn naar mijzelf ben gaan luisteren had nog best wat voeten in aarde. Niet bij mijn naaste familie en vrienden, die hadden het al aan zien komen. Maar vooral op het gebied van werk werd ik flink tegengewerkt. Zo mocht ik niet gaan omscholen en kreeg ik ook geen toestemming om te gaan onderzoeken of mijn Reiki bezigheden tot een bedrijf zouden kunnen uitgroeien. Eigenwijs als ik was ben ik wel de omscholing gaan doen en tegelijkertijd keihard met mijzelf aan het werk gegaan. Ik heb verschillende opleidingen en trainingen gedaan op het gebied van bewustwording en het opruimen van oude pijnen die mij blokkeerden.

Zo ben ik langzaam maar zeker steeds sterker geworden en ben ik gaan ontdekken waar echt mijn hart ligt en waar ik blij van wordt. Daar ben ik mee verder gegaan en nu, met al deze levenservaring, doe ik dat wat ik het liefste doe. Anderen helpen die op een kruispunt in hun leven staan en even niet meer weten welke richting ze moeten kiezen. Zo ben ik een #stralendlichtinverbinding die jou kan helpen om ook weer een stralend licht in jouw leven te zijn.

Kennis maken?

Herken jij je in mijn verhaal? Dan kan ik wel eens degene zijn die jou hiermee kan helpen. Door samen met jou onderzoek te doen naar wat jij het allerleukste vind om te doen, met als gevolg dat je stevig in je schoenen komt te staan en durft te kiezen voor een leven waar jij blij en gelukkig van wordt.

Heb jij het niet meer naar je zin op je werk, of in een andere situatie en heb je het gevoel dat je vast zit? Dan kan ik je helpen door samen met jou op zoek te gaan naar de inzichten die je nodig hebt om de stappen te zetten voor de veranderingen die jij graag in jouw leven zou willen doorvoeren.

Om met mij en mijn manier van werken kennis te maken heb ik een geweldige introductie workshop ontwikkeld “Stressvrij, sterk en daadkrachtig leven”. In deze workshop daag ik je door middel van meditatie, visualisatie en creatief bezig zijn uit om op onderzoek te gaan naar wat er zich op jou kruispunt bevindt en welke richting je op wilt gaan. Ik leer je om te ontdekken wat jij wilt en geef je handvatten mee om daar mee aan de slag te kunnen.

Introductie workshop

Stressvrij, sterk en daadkrachtig leven

Door alles wat ik in mijn leven ervaren heb en tijden mijn leerprocessen en trainingen heb meegekregen te bundelen is het mij gelukt om een heel mooi en speels e-book te maken getiteld “7 inzichten naar een stressvrij, sterk en daadkrachtig leven”. In dit boek staan de inzichten beschreven die mij op weg hebben geholpen om uit  mijn burn-out te komen en om krachtig en vol verantwoording in mijn eigen leven te gaan staan, ook hebben deze inzichten mij geholpen te leren vertrouwen en de controle los te laten.

Wil je mijn boek lezen dan kun jet het gratis downloaden.

Gratis e-book

“7 inzichten voor een stressvrij, sterk en daadkrachtig leven”

Lees wat jij nog meer kunt doen voor een stressvrij, sterk en daadkrachtig leven.

Commentaar Toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *