Een verhaaltje

Een verhaaltje

Vandaag een verhaal dat zich al een paar dagen in mijn hoofd afspeelt en wat ik graag met jullie delen wil. Een verhaal met een boodschap over het leven. Een verhaal met een verleden, heden en toekomst, inzichten en oplossingen. Een verhaal dat heling kan brengen en inzichten kan geven. Ik hoop dat ik je met mijn verhaal kan inspireren om zelf in je hoofd een reis te maken naar binnen en te ontdekken wat er in jou leeft.

De stilte in mijn hoofd

In mijn hoofd bevindt zich een plek waar het stil is en waar alles te vinden is. Als ik naar deze plek afreis dan vind ik daar precies wat ik nodig heb. Nee, het is zeker niet zo dat ik er nooit iets hoor of zie. Alleen als ik op die plek ben dan komen en gaan gedachten zoals de zee zijn golven brengt en weer haalt. Er zitten geen verhalen aan mijn gedachten of moeilijke dingen die opgelost mogen worden.

Op die plek is het stil en vredig. Ik ben daar helemaal alleen met mijzelf en alle kinderen in mij. Soms zie ik dan mijn kleine meisje en mijn kleine jongetje samen spelen en rennen door het gras. Soms zit ik langs de waterkant met mijn voeten in de rivier. Het water klatert vrolijk naar beneden over de bergwand.

Mijn verlegen ik

Ook vind ik vaak een meisje dat zich verstopt in het hol achter de waterval. Dat is mijn verlegen ik. Zij durft niet zo goed en ze kijkt stiekem om het hoekje van de grot waarin ze zich schuil houdt. Ze is onzeker en weet niet of mensen wel blij zijn haar te zien.

Mijn beschadigde ik

Ook zie ik vaak en heel lief klein baby’tje op de grond in het gras liggen. Zij ligt in een doek gewikkeld of in een rieten mandje. Dat kan altijd verschillen, dit baby’tje ligt daar stil en tevreden lijkt het. Alleen wat ik niet kan zien van een afstand, is dat dit baby’tje zwaar beschadigd is en met dolken in haar buikje en hartje niet precies weet of ze nu moet huilen en aandacht mag vragen voor haar pijn of dat ze zich stil moet houden om vooral niet zichtbaar te zijn.

Samen verder

Tot voor kort kon ik niet eens naar dit baby’tje toe lopen want dan verdween ze gewoon. Tot er een moment kwam dat ik heel voorzichtig dichterbij kon komen en kon zien wat er aan de hand was. Ja, ik spreek over was want vanaf het moment dat dit kindje zich is gaan laten zien hebben we samen stapje voor stapje al heel erg veel van de wonden met liefde verzorgt en beginnen deze nu heel langzaam te genezen. Dit kindje in mij mag gezien en gehoord worden en doordat ze zich nu niet meer verstopt kunnen we samen verder. Ik kan haar oppakken en in mijn armen nemen en troosten als ze dat nodig heeft. Samen wandelen we dan door de ruimte die er is, op het pad richting het bos in de verte. Ook kan ik haar loslaten zodat ze haar eigen wereld kan ontdekken. Samen met het jongetje in mij kan zij dan groot groeien en spelen.

Zitten en kijken

Soms zit is ik als ik op deze plek in mijn hoofd ben op een bankje te kijken naar het schouwspel dat zich rondom mij heen afspeelt. Alles is goed en iedereen die er op dat moment is straalt. Dat bankje staat onder een prachtige sterke boom. Een boom die de omgeving en alles wat leeft met elkaar verbind. De boom heeft stevige diepe wortels maar ook een netwerk van wortels waar uiteindelijk het hele bos dat ik in de verte zie mee verbonden is. De boom is mooi en groot en staat in bloei. Niet alle bloemen zijn al open. Nee, sommige zitten nog in hun knopje te wachten op nieuwe inzichten waardoor zij zich kunnen ontvouwen. Sommige gaan al een beetje open en daar ontluikt nieuw leven. Anderen, vooral die bloemen die er al een heel leven op hebben zitten, mogen nu losgelaten worden. Zij vallen naar beneden op de aarde. Het leven dat zij hebben gehad is voorbij. Zij hebben leed gezien maar ook vele vrolijke momenten mogen meemaken. Nu laten de boom en ik ze los. De aarde zorgt dat het leed getransformeerd wordt en een plek kan krijgen maar ook zorgt de aarde ervoor dat de vrolijke momenten gekoesterd worden en dienen om op verder te kunnen gaan.

De verbinding

Zo zit ik op mijn bankje met mijn voeten in het gras onder mijn boom die mijn leven vertegenwoordigd voor het verleden, het nu en de toekomst. Ik ben de boom, ik ben de volwassene op het bankje aan de oever van de rivier en ook ben ik alle kinderen die ik zie en waar ik soms wel en soms geen contact mee heb. Ik ben de verbinding tussen verleden, heden en toekomst.

De stappen en besluiten die ik vandaag maak bepalen hoe mijn toekomst eruit gaat zien. Maar zoals de knoppen in de boom is het nog niet zichtbaar wat er zich van binnen bevindt.

Lieve groetjes,
Ditte

Denk je na het lezen van mijn verhaal, goh dit zou ik ook wel eens willen ervaren maar het lukt mij niet om dat in mijn eentje te doen. Tijdens een healing kan ik jou menemen naar de stilte in je hoofd.

Wil je een healing ontvangen dan kun je in de maanden april en mei gebruik maken van 50% korting en betaal je geen €60,00 maar €30,00

Om een afspraak te maken kun je contact met me opnemen via e-mail of telefoon info@zo-jezelf.nl of 06 23771317

Commentaar Toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *