De sleutel van verbinding

De sleutel van verbinding

Hoe verbonden ben jij? Het kan mij soms zomaar overvallen dat ik me eenzaam en alleen voel. Wat er dan gebeurt in mij? Dan ervaar ik een lichte mate van stress en voel ik mij afgesloten van de rest van mijn omgeving of zelfs van de wereld.

Ik kan mij nog herinneren dat ik als jong kind altijd spelend en meestal vrolijk door het leven huppelde. Ik had vriendinnetjes bij de vleet en speelde graag met iedereen.

Ongeval of toch iets anders?

Op een gegeven moment is dat veranderd. Waardoor precies weet ik eigenlijk niet meer maar ik begon steeds meer en meer strijd te ervaren. Concurrentie van andere meisjes in de klas. Ik voelde mij dan geraakt tijdens spelletjes die we op het schoolplein deden. Wat anderen toendertijd zeiden of deden, dat doet er eigenlijk niet toe. Ik voelde mijzelf kwetsbaar en onzeker en als er ook maar iets gebeurde was ik van slag, geraakt en emotioneel.

Ik denk dat dit begon te spelen nadat ik lange tijd van school weggeweest was door een ongeval. Ik was plots uit mijn vertrouwde omgeving gerukt en ben in totaal ruim 3 maanden onderweg geweest voordat ik voorzichtig weer mocht proberen om mee te doen op school. Er waren nieuwe kinderen bij gekomen en anderen weg gegaan. Het gevoel ontstond dat ik er niet meer bij hoorde en dat ik mijzelf moest bewijzen om er wel weer bij te horen.

Dat hoofd toch

Zo kwam het dat ik in conflict raakte met mijzelf. Mijn hoofd vertelde mij bij iedere onenigheid ‘zie je wel, je hoort er niet bij, je bent stom en ze willen niet met je omgaan’. Dit was het begin van een lange periode van onzekerheid en gevechten afwisselend met mijzelf en met mijn omgeving.

Keer op keer werd ik weer bevestigd in mijn gedachten dat ik er niet bij hoorde en nog beter mijn best moest doen om er wel bij te horen. Ik begon mijzelf totaal te verliezen. Ik deed van alles om mee te mogen doen en aardig gevonden te worden en toch lukte dit keer op keer niet. Ik had een groep waar ik graag mee optrok en waar ik graag bij wilde. Als we met de groep iets leuks gingen doen was er steevast geen plek meer in de auto of waren ze mij vergeten te vragen. Andere keren gebeurde het dat ik wel mee mocht maar dat ik dan thuis door mijn ouders tegengehouden werd omdat zij andere plannen hadden. En zo ontstond er thuis een conflict. Mocht ik eindelijk mee en dan kon het weer niet, waarna het zelfde zich herhaalde. Zo werd ik iedere keer bevestigd in mijn gedachten.

Lekker een ander de schuld geven

Dit patroon van erbij willen horen, ‘pleasen’ en dan weer afstoten heeft jaren bij mij gehoord, zelfs tot ver in mijn huwelijk. Ook mijn ex-partner hield voor mij dit patroon in stand. Dat is natuurlijk helemaal niet eerlijk om dat zo te zeggen, maar dat was wel hoe ik er toen over dacht.

Natuurlijk hield niet hij het patroon in stand maar deed ik dat zelf doordat ik iedere keer op dezelfde manier probeerde om gezien en gehoord te worden en om serieus te worden genomen. Tegenwoordig weet ik gelukkig dat als je vandaag hetzelfde doet als gisteren, je morgen hetzelfde zult oogsten als vandaag.

Door veel training, therapie en oefeningen heb ik langzaam maar zeker geleerd dit patroon te doorbreken. Eigenlijk was er maar 1 probleem. Ik zag zelf geen andere mogelijkheden. Door de trainingen kreeg ik handvatten aangereikt waardoor ik die wel ging zien.

NEI

NEI (Neuro Emotionele Integratie) heeft voor mij een werkelijke omkering gemaakt, omdat deze methode rechtstreeks van de klacht naar de kern gaat. NEI zorgt ervoor dat je middels spierkracht met je lichaam kunt praten en zo dus het verhaal in je hoofd kunt uitschakelen. Op het moment dat je je bewust bent van de oorzaak van je gedragspatroon kun je er ook gericht mee aan het werk om deze te keren en jezelf een nieuw patroon eigen maken. Een patroon dat helpend is voor jou als persoon en niet meer belemmerend voor je is.

Verbinden

Door te leren om te verbinden met mijn hart en te luisteren naar de signalen van mijn lichaam heb ik geleerd om mijn patroon te keren. Nu heb ik bijna nooit meer te maken met keuzestress en weet ik wanneer iets mij energie kost en dat dat dan niet de weg is die ik gaan moet. Door mezelf te verbinden met mijn eigen hart en te voelen wat mijn lichaam mij vertelt kan ik aanvoelen en inspelen op wat de ander bedoeld, kan ik het gevoel en de eventueel bijbehorende emotie benoemen en neemt de emotie het niet meer van mij over. Door mijzelf te verbinden met mijn hart en onderbuik gevoel kan ik mijzelf ook veel beter verbinden met mijn omgeving en de mensen om mij heen. De gesprekken worden leuker, speelser, kosten minder moeite en worden vele malen diepgaander. De verbinding veranderd van beleefdheid en doen zoals het hoort naar openstaan, ontvangen wat is, liefde, compassie en mededogen geven en ontvangen. Ik ben een blij en gelukkig mens nu ik weet dat ik dit kan en dat ik het ook kan doorgeven.

Ik ben een Stralendlichtinverbinding.

Auw, dat doet zeer

Misschien herken jij je wel in mijn verhaal en loop je tegen een van de volgende issues aan.

Je hebt keuzestress, je weet niet welke richting je op wilt of staat op een kruispunt waarbij je links of rechts kunt en beide kanten geven onzekerheid maar omdraaien en terug gaan is geen optie
Je hebt het gevoel vast te zitten in je leven, je baan of bepaalde verplichtingen
Je ziet geen andere mogelijkheid dan door te gaan op de door jou ingeslagen weg
Je bent aldoor moe en weet niet hoe dit komt
Je hebt het gevoel dat je geleefd wordt
Je hebt “vage” lichamelijke klachten en weet niet waar die vandaan komen
Alles is je te veel, je hebt een kort lontje en je weet niet meer hoe je de ballen hoog moet houden

Herken jij jezelf in een van deze klachten? Ik heb er een oplossing voor. Samen met jou onderzoek ik waar je klacht vandaan komt. Ik loop een tijdje met je mee. Samen doen we oefeningen en help ik je om je eigen handvatten te maken zodat je die voortaan altijd bij je hebt. Als je bij mij in de praktijk start met een coachtraject, dan begin ik altijd met een NEI sessie, hiermee ontdekken we heel snel waar de oorspronkelijke oorzaak ligt, waarna we deze kunnen elimineren en jouw zelfgenezend vermogen zijn werk weer kan doen. “Wil je meer weten over NEI dan kun onder aan deze tekst op de foto klikken om mijn blog “NEI van onbewust naar bewust” te lezen”. Vervolgens onderzoeken we welke patronen en overtuigingen je niet meer dienen en leer je hoe je deze kunt ombuigen tot patronen die je wel behulpzaam zijn.

Ik leer jou hoe je jezelf kunt verbinden met je hart en je buik, zodat je hoofd, hart en buik op de juiste manier met elkaar gaan samenwerken en jij echt je dromen gaat waarmaken. Als je hoofd, hart en buik namelijk elkaar begrijpen weet je als vanzelf welke richting voor jou de goede is, waardoor je de balans in je leven weer terug krijgt. Doordat je weet welk richting voor jou goed is maak je makkelijker keuzes en krijg je meer energie. Je ervaart hierdoor minder stress en meer vrijheid.

Wil je meer weten over NEI dan kunt je door op de foto hier boven te klikken naar mijn blog “NEI, van onbewust naar bewust” gaan of geheel vrijblijvend contact met mij opnemen op telefoonnummer 06 23 77 13 17

Commentaar Toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *