Rabarbertijd

Rabarbertijd

Het is rabarber tijd. Er is op het moment rabarber in overvloed. De een vindt het lekker de ander vindt het helemaal niets.

Als kind vond ik rabarber helemaal niets. Ik gruwelde ervan, vond het zuur en bitter en dan ook nog al die vieze draadjes. Zelfs als mijn moeder er kilo’s suiker in deed moest ik er niets van hebben. Hoe gek dat ik nu kan smullen van een rabarbertaart en dan ook nog zonder suiker. Ja, zo zie je, niet een mens is het zelfde, maar zelfs jou eigen persoonlijkheid veranderd met de jaren. Smaken veranderen en beelden en ideeën veranderen. Dromen worden wel of niet waar gemaakt. Alles staat onder invloed van de constante verandering.

Nog zo’n dingetje. Want natuurlijk hoort rabarbertaart wel zoet te zijn, maar niet suikerzoet. Ik hou niet zo van de smaak van suiker. Ik ben meer iemand die van natuurlijk zoet houdt. Mijn rabarbertaart maak ik dan ook niet met suiker maar met allemaal andere lekkere zoete ingrediënten. Net zo zoet als de ingrediënten van mijn leven. Aardbeien gingen erin dit keer samen met ahornsiroop en dadels. Genoeg zoetigheid dus.

Aardbeien

Aardbeien, ook zo’n dingetje. Als kind vond ik ze zo vies dat ik ze ter plekke uitspuugde als ik al bereidt was er een te proeven. Tot het moment dat ik tijdens een Innerlijk Kind training met een rebirthing te maken kreeg. Dit veranderde voor mij mijn leven. Van het ene op het andere moment had ik een totaal nieuwe beleving van de wereld en was mijn smaak ook veranderd. Vraag me niet wat er gebeurd is tijdens die sessie, die toen ik hem onderging, zeer heftig voor mij was. Het enige dat ik nog weet is dat ik, toen ik mijn ogen opende vol verwondering de ruimte in keek. Werkelijk met de ogen van een kind. Ik was nieuwsgierig en onderzoekend tegelijk. Ik lag daar maar in de rondte te kijken zonder enige notie me ook eens te gaan bewegen. Ik lag daar in de armen van mijn mede reisgenoten rond te kijken en mijzelf te verbazen over alle dingen die ik zag, vertrouwd maar toch ook nieuw. Kleuren waren helderder. De lucht zuiverder en de energie frequentie leek wel hoger. Hoe het ook zei ik zag de lucht om mij heen gewoon trillen. Toen ik opstond zag ik op tafel een grote schaal met aardbeien staan. Ja echt, een grote schaal want er liepen daar 18 personen in de rondte en die lustten wel wat aardbeien. Ik liep dus naar de schaal toe en begon te eten maar wist van geen ophouden meer. Wat was dat lekker. Nog meer verbaast was ik over het feit dat ik er de dag daarvoor niet eens naar taalde om een aardbei te nemen en nu niet meer te stoppen was.

Help ik ben iets kwijt, namelijk mijzelf

Tja verandering. Soms plots en soms sluipt het heel langzaam zo je leven in en kom je op enig moment tot de ontdekking dat je een leven aan het lijden bent waar je helemaal niet meer zo blij mee bent. Dat je het eigenlijk heel anders wilt maar dat je totaal niet weet hoe je die verandering teweeg kunt brengen. Laat staan de veranderingen die je wilt doorvoeren waarbij je de mensen in je directe omgeving pijn zal doen of te leur stelt. Als je op zo’n kruispunt in je leven beland bent en je opzoek gaat naar wie jij eigenlijk ook alweer bent, dan kom je nogal wat tegen. Misschien wil je wel van baan veranderen of ontdek je dat die jarenlange vriendschap meer energie kost dan dat hij je oplevert. Allemaal redenen om te onderzoeken waarom je nog vasthoudt aan je oude vertrouwde patroon.

Wil jij verandering in je leven? Loop jij er tegen aan dat je steeds minder energie over hebt aan het eind van de dag? Heb je steeds discussies omdat je het gevoel hebt niet begrepen te worden? Heb je het gevoel dat je jezelf en de verbinding met je omgeving kwijt bent? Loop je over van de dromen van hoe je het eigenlijk allemaal anders wilt?

Wie ben ik of wat wil ik

Oh ja, we hadden het over rabarber. Geeft niets, ik beloof je aan het eind van deze blog mijn overheerlijke recept. Dromen doe ik ook. Niet alleen maar over rabarbertaart. Gelukkig niet. Dromen kan ik heel groots en heel fijn. Soms ook is dromen voor mij heel hard werken want dan ben ik zomaar ineens aan de andere kant van de wereld om daar vrede te stichten, mijn licht te laten schijnen en verandering te weeg te brengen.

Droombeleving

Werken met dromen geeft je zoveel inzicht en is zo leuk om te doen. Je gaat snappen waarvoor je leeft en waarom verandering in je leven nodig is. Er is tenslotte maar een constante en dat is de constante verandering. Dromen hebben zo ontzettend veel te vertellen. Daarom is het opnieuw verbinden met je droom zo verhelderend. Een droombeleving is een manier waarbij je heel bewust voor kiest om jouw droom of diepste verlangen tevoorschijn te toveren. Tijdens de thema workshop “Droombeleving”, op 10 juni van 13 uur tot 16 uur, neem ik je in een geleide meditatie mee zodat je je ontspannen opnieuw kunt verbinden met je droom en met wat deze droom jou te vertellen heeft. Door je te verbinden met jezelf en je droom kom je tot de mooiste ontdekkingen. Om alle aspecten van je droom in het licht te zetten, mediteer je niet alleen maar ga je ook schrijven en creatief aan de gang met je droom. Voor meer informatie kun je mij bellen op nummer 06 23 77 13 17 of een mail sturen naar info@zo-jezelf.nl

En dan nu het beloofde recept.

Rabarbertaart

Voorbereiding:

Ingredienten:

De bodem:

250 gram bloem, ik nam een glutenvrije combinatie (tapioca, boekweit en kokos) in verhoudingen die ik nog had.
1 à 2 eetlepels ahornsiroop.
125 gram zachte roomboter (haal deze op tijd uit de koelkast).
1 ei.

De vulling:

4 eieren, schuimig geslagen.
1 doos aardbeien, (liefst biologisch).
+/- 500 gram rabarber, (liefst biologisch) ik gebruik altijd meer.
7 grote medoul dadels, heel klein gesneden.

De oven aanzetten op 175 graden, hete lucht.

Bereiding:

Haal de draden van de rabarber, snijdt deze in kleine plakjes en was het goed.
Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd deze in 4 of 8 stukjes, al naar gelang de grote van de aardbeien. Snijd de dadels in piepkleine stukjes. Hoe kleiner hoe beter ze mengen met het ei.
Om het deeg te maken doe je het meel in een grote kom of je stort een bergje op je aanrecht, net wat jij fijn vind werken. Doe de rest van de ingrediënten erbij en kneed er een soepele deegbal van. Als dit gedaan is laat je deeg dan rusten.
Doe de eieren en dadel in een grote kom en klop deze schuimig als merenque (als je de kom op zijn kop houdt mag het er niet uitlopen) dit duurt wel even dus als je een keukenmachine hebt kun je deze het beste gebruiken.
In de tussentijd kun je dan je ovenschaal of springvorm invetten en de bodem hierin drukken. (Als je een springvorm gebruikt is het heel gemakkelijk om je bodem tussen 2 vellen bakpapier dun uit te rollen en hem dan om te keren in de springvorm dan krijg je een mooie gelijkmatige bodem).
Als de eieren klaar zijn schep je voorzichtig de rabarber en de aardbeien erdoor waarna je de vulling in de taartvorm giet en deze in de voorverwarmde oven schuift.
Dan bak je de taart in 20 minuten heteluchtoven en 20 minuten alleen onder warmte heerlijk bruin en gaar.
Let op!! je taart staat in totaal dus 40 minuten in de oven.

Het lekkerste is deze taart als hij nog lauwwarm is. Eet smakelijk.

2 Commentaren

 • Ilse Geplaatst 24 mei 2018 16:56

  Hoi Ditte

  Mijn lievelings groente/fruit was is het eigenlijk. Ik heb je blog met een glimlach gelezen. De kop “help ik ben iets kwijt namelijk mijn zelf” moest ik echt om lachen daar ik steeds meer mezelf vind! Een heerlijk gevoel kan ik je vertellen.

  • Ditte Pelser Geplaatst 29 mei 2018 13:01

   Hoi Ilse,

   Dank je voor je lieve reactie. Wat leuk om te lezen dat je zoveel plezier hebt in mijn schrijven. Daar ga ik van glimlachen. Ik kan je helemaal volgen in je heerlijke gevoel van het steeds meer en meer jezelf zijn. Steeds weer merk ik dat verbinden met jezelf en je lichaam zo ontzettend belangrijk is om in balans te blijven en goed te kunnen functioneren. Gelukkig kan ik die verbinding met mijzelf steeds beter behouden en herken ik het ook steeds sneller als ik hem even kwijt ben.

   Lieve groet,
   Ditte

Commentaar Toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *