Dromen, opdracht en weerstand

Dromen, opdracht en weerstand

Dromen zijn bedrog
Dromen mag je nog
Dromen mogen zijn
Dromen dat is fijn

Weerstand is wat ik voel
Een opdracht over dromen is wat ik bedoel
De opdracht luidt
Leef je dromen uit

Vast is wat ik loop
Is dit dan de oplossing die ik hoop
Al zittend op de bank
Is daar ineens die klank

Weerstand overwinnen

Ik schrijf een blog over dromen en weerstand en tegelijkertijd maak ik mijn droom beeldend. Want dromen dat doe ik veel. Dromen in mijn hoofd. Alleen hoe zet ik die dromen nu op papier? Dat is nog even iets anders. Hoe goed ik het ook in mijn hoofd weet en ze kan zien, het lijkt wel of ik met het op papier zetten de juiste snaar niet te pakken krijg. Ik, die nota bene werkt met dromen en er een workshop voor gemaakt heeft krijg mijn eigen droom niet in beelden gevangen. Weerstand, daar loop ik tegenaan. Het kost te veel tijd en daar heb ik nu geen zin in en allemaal van dit soort gedachten komen voorbij. Letterlijk sta ik stil.

De oplossing voor mijn weerstand. Ik ga aan de slag en ik maak een blog over mijn droom. Het is ook nodig om met mijn droom aan de slag te gaan want de eerste stappen voor het verwezenlijken van mijn droom zijn al gezet. Beslissingen zijn genomen, spullen worden verkocht en er wordt gekeken naar een nieuw onderkomen.

Fijne vooruitzichten

Ja, een nieuw onderkomen. Dat betekent dat we het oude weg gaan doen. Het leuke van het weg doen is dat ik de nieuwe uitdaging in vertrouwen tegemoet zie, dat ik eigenlijk al met 2 benen op mijn nieuwe plek ben ook al weet ik nog niet waar deze zich bevindt.

In mij voltrekt zich een heel proces van loslaten en opnieuw beginnen.

Loslaten van wat nu nog is maar eigenlijk al naar de achtergrond raakt. 23 jaar lief en leed zit er in mijn huis. Het huis dat ik samen met mijn ex-partner gehuurd en later gekocht heb. Het huis waar mijn zoon geboren is, mijn dochter en zoon zijn opgegroeid en inmiddels zijn uitgevlogen maar ook het huis waarin de scheiding zijn impact heeft gehad en ik weer een geweldige nieuwe relatie mocht beginnen. Kortom, dit huis is mij zeker dierbaar met alle herinneringen die het met zich mee draagt. Nu is de tijd gekomen dat het huis zelf ook een herinnering mag worden. Nog even dan gaat het in de verkoop en dan mogen andere mensen in dit huis samen met het huis aan nieuwe herinneringen gaan bouwen.

Ik ga mij nu richten op mijn droom en deze neerzetten op papier. Ik ga mijn droom helemaal leven. Voor me zien hoe het mag worden of eigenlijk al is want het is mijn droom en in mijn droom kan alles en bestaat alles al.

Loslaten en opnieuw beginnen

Het proces in mij voltrekt zich op de achtergrond. Ik ervoer weerstand voordat ik ermee begon want hoe helder ik het ook voor mij zie, ik krijg het niet op papier. Met die gedachte ben ik toch gewoon begonnen om mijn droom op papier te zetten zodat ik deze straks in mijn praktijkruimte aan de muur kan hangen en er iedere dag naar kan kijken.

Het is een heel proces van wikken, wegen en afmeten. Met kleine stapjes tegelijk het losweken van mijn verleden hier op deze plek en voorzichtig kijkend naar de toekomst,. Goed uitkijken of ik niet in een kuil val en balancerend op de rand van de afgrond. Weg doen wat niet meer past en opnieuw beginnen zo voelt het. ‘Ja maar’, zeurt het op de achtergrond. Nooit oude schoenen wegdoen als je nog geen nieuwe hebt. Toch is dat wat ik wel ga doen want het voelt niet goed meer in deze oude schoenen. Dan loop ik liever een tijdje op blote voeten.

Niet voor het eerst

Eerder heb ik dit gedaan en dat heeft me gebracht waar ik nu sta en mij de persoon gemaakt die ik nu ben. Ja, eerder heb ik oude schoenen weg gegooid, o.a. toen ik een eind maakte aan mijn relatie waarin ik 21 jaar lief en leed gedeeld had en waaruit 2 geweldige kinderen zijn voortgekomen en ook toen ik voor de 2e keer een burn-out mocht krijgen heb ik mijn oude schoenen weggegooid. Dat ging echt niet gemakkelijk en ik trapte dan ook nog een keer in mijn valkuil om toch weer schoenen te willen in dezelfde maat als mijn oude paar maar die paste mij ook niet. De gevolgen die zich toen voordeden heb ik ter harte genomen en mijn roer ging om. Op blote voeten ging ik verder en ik ontdekte dat het lopen op blote voeten best wel fijn was. Het gaf me een enorme hoeveelheid vrijheid.

Met mijn ervaringen uit mijn verleden herken ik nu veel sneller wanneer mijn schoenen niet meer passen en grijp ik ook sneller in. Ook als veranderingen heel drastisch zijn. In het verleden was ik vaak bang voor de gevolgen van zulke drastische veranderingen en bleef ik te lang in een bestaande situatie hangen met als gevolg, vermoeidheid die maar voortduurde, een kort lontje, piekeren en slecht kunnen slapen, angsten ontwikkelen en ziek worden. Ja, ziek worden een burn-out is dan het gevolg.

De ontwikkelingen

Maar nu mijn droom op papier. Jee wat lastig is dit. Eerst maar eens wat mediteren en het geheel goed voor me zien. Ja, dat geeft beeld. Op naar de volgende stap. Een groot vel papier, echt een groot vel. En nu ik dit bedenk komt er misschien ook nog wel een ander groot vel of ik pak gewoon een nieuw vel en plak daar alles op wat ik bedacht heb. Nu ik begonnen ben stroomt het weer. Ik stroom over van de ideeën en mogelijkheden, ook van de onmogelijkheden maar ik kies er bewust voor om daar nu even niet naar te luisteren.

Dit gaat nog even door

Dit is echt pas het begin van het proces. Ik zie al voor me hoe ik hier de komende week mijn dagen mee ga vullen. Eerst dit afmaken en dan de volgende stap, het opdelen in kleinere stapjes, van ieder stap een hartscollage maken en die lezen. Oh wow, mogelijkheden te over, schrijven over mijn proces, niet zoals ik nu doe in een blog maar voor mezelf. Dat schrijven is een proces op zich want dan ga ik schrijven aan één stuk door zonder te stoppen. Ook als ik het even niet meer weet en als er niets meer boven komt schrijf ik toch gewoon door. Het hoeft geen verhaal te worden het gaat om de woorden en de intentie die ik neerzet. Over het vervolg van mijn proces ga ik n de komende tijd vast nog meer schrijven.

Voor nu, ja, ik ben blij met wat ik creëer.

Commentaar Toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *