Ik ben een andere jij

Ik ben een andere jij

Zolang als ik me herinneren kan ben ik al anders dan de mensen om mij heen. Als kind reageerde ik heftiger dan andere kinderen op onrecht, geluiden en ook licht. Maar ook dat wat gezegd werd kwam bij mij altijd veel harder binnen leek het wel. Mijn antennes om waar te nemen zijn super gevoelig en een filter heb ik eigenlijk niet of ze zijn heel dun. Om mijzelf staande te houden in een maatschappij waar zo ontzettend veel onrecht, machtsverschillen en haat zijn heb ik geleerd mijzelf aan te passen en niet op te vallen.

Aanpassen

Vooral het aanpassen koste mij grote moeite. Door mijzelf aan te passen aan mijn omgeving kwam ik met regelmaat in conflict met mijzelf en dan barstte de bom. In die tijd was ik mijzelf er niet van bewust dat deze explosiviteit voorkwam uit het “doen zoals het hoort” volgens de mensen om mij heen. Vaak werd er dan ook tegen mij gezegd doe maar wat er van je gevraagd wordt, hou je mening voor je, zorg dat je niet opvalt en steek vooral je hoofd niet boven het maaiveld uit want dan kon je kop wel eens rollen. Hoe is dat voor jou? Kun jij volledig jezelf zijn of ben jij je bewust of onbewust steeds aan het aanpassen aan je omgeving?

Verbinden

Door mijzelf steeds maar weer aan te passen om erbij te mogen horen verloor ik totaal mijzelf en mijn eigenheid. Ik verloor de verbinding met wie ik in essentie ben en waar ik voor sta. Dat aanpassen ging overigens helemaal niet gemakkelijk want ik wilde zo graag zichtbaar zijn. Het niet zichtbaar zijn, niet gezien en niet gehoord worden ging mij overigens heel gemakkelijk af, ik verstopte mezelf dan in een hoekje en zei helemaal niets meer of ik was gewoon super lief en beleeft. Mensen namen mij niet serieus of ik kreeg te horen dat ik mijn mond moest houden of er werd tegen me gezegd dat ik brutaal was. Dan hield ik vaak maar weer mijn mond, ook al werd mij onrecht aan gedaan. Ik durfde er niet meer mee voor de dag te komen. Herken jij dat ook, dat je voor de goede lieve vrede steeds weer over je grenzen heen laat gaan? Misschien denk je dan ook wel bij jezelf waarom laat ik dit toch iedere keer weer toe?

Zoeken

Het gevolg van dit alles is dat ik jarenlang zoekende ben geweest naar wie ik nu eigenlijk ben en wat ik graag wil. Ja, daar ben ik echt jaren mee zoet geweest. Om te leren ontdekken dat ik vanuit mijzelf en mijn eigen authenticiteit mag reageren. Het heeft me 2 burn-outs gekost voordat ik zover was dat ik leerde om mijn eigen ruimte in te nemen en daar ook voor te gaan staan. In een vorige blog schreef ik over mijn burn-out “Burn-out, hoera ik mag leren”. Dat ik dit zo schreef is natuurlijk niet voor niets. Ik greep mijn burn-out aan om mijzelf terug te vinden. Ik ben het proces met mezelf aan gegaan en dat heeft ervoor gezorgd dat ik geleerd heb dat het heel belangrijk is om in verbinding te blijven met mijn lichaam en heel goed te luisteren naar de signalen die het mij geeft. Ook heb ik geleerd om vanuit mijn hart te handelen en te gaan staan voor mijzelf.

Meer energie

Na lange tijd begon mijn vermoeidheid eindelijk te verdwijnen. Ik lekte geen energie meer omdat ik me langzaam maar zeker meer en meer veilig begon te voelen bij mijzelf en daardoor ook in mijn omgeving. Ik was niet meer continu aan het aftasten of de omgeving wel veilig voor mij was en omdat ik dit niet meer deed werd het rustiger in mijn hoofd en in mijn lichaam. Hoe is dat bij jou, heb jij aan het eind van je energie standaard een stukje dag over? Misschien herken je het volgende dan wel. Je bent de hele dag bezig om te voelen en af te tasten hoe je wilt of eigenlijk moet reageren om alles in goede banen te leiden. Je bent continu aan het controleren of het allemaal wel gaat zoals het zou moeten en je bent constant aan het volgen wat er in je omgeving gebeurt. Wil jij daar graag vanaf zodat je aan het eind van de dag kunt zeggen, goh, mijn dag is voor bij maar ik heb nog energie over in plaats van andersom?

Leven of overleven

Het proces om weer mijn authentieke zelf te worden ging niet van de een op de andere dag. Om te ontdekken wat voor mij belangrijk is heb ik heel wat wegen bewandeld. Zo begon ik met Reiki. Wat was dat een openbaring. Voor het eerst had ik het gevoel dat ik niet alleen stond met mijn hoogevoeligheid en sensitiviteit. Ik vond raakvlakken bij mijn mede cursist en mijn Reikimasters en dat was de opening voor meer. Door zelfonderzoek en de gesprekken aan te gaan en door verantwoording te nemen voor mijn doen en laten kwam ik ineens allemaal mensen tegen die ook met hun gevoel werken. Nog steeds merk ik dat de groep mensen die vanuit hun hart en buikgevoel werken en communiceren enorm groeit. Ik vind steeds meer en meer raakvlakken en mogelijkheden om te verbinden vanuit mijn hart.

Die verbinding op hartsniveau is voor mij heel belangrijk want ik heb ontdekt dat als ik niet goed met mijzelf verbonden ben, ik mijzelf ook niet kan verbinden met anderen. Daar zit nu net de kunst van leven of overleven. Van wel gezien worden of niet gezien worden. Hoe sta jij in jouw leven? Neem jij je beslissingen vanuit je hart of doe jij datgene waarvan je geleerd hebt hoe het hoort?

Innerlijk Kind werk

Innerlijk kind werk bracht mij thuis, thuis bij mezelf. Ik mocht maar moest ook zelf de verantwoording van mijn eigen leven weer in mijn handen nemen. Lastig maar o zo waar, kwam ik tot de conclusie dat ik en alleen ik verantwoordelijk ben voor alles wat mij in mijn leven overkomen was. Ja, die kwam wel even binnen hoor. Hoezo, ik ben verantwoordelijk voor mijn leven en voor wat mij gebeurt? Ja maar, ik kan er toch niets aan doen dat ik doe hoe het hoort, dat is mij zo geleerd. Ik kan er toch niets aan doen dat ik geen grenzen aan geef, dat is mij nooit geleerd. Ik kwam er al snel achter dat het zo niet helemaal werkt. Ik kon er wel degelijk iets aan doen dat ik mijn grenzen niet aangaf en dat mocht ik tijdens de 2 jaar durende Innerlijk Kind training gaan leren. Eerst door veel te oefenen en te gaan voelen waar mijn grens zich dan wel bevond en later door deze grens ook goed te bewaken en op zachte liefdevolle manier aan te geven dat mijn grens bereikt was. Geef jij jouw grenzen aan en hoe doe je dat dan? Kost het je net als mij veel moeite om je grenzen aan te geven en laat je het daarom vaak maar zo?

Diepe dalen

Ik ben door hele diepe dalen gegaan om oude pijnen, die ik tijdens mijn kind zijn had opgelopen, te leren verwerken en los te laten. Door deze pijnen op te ruimen leerde ik bij wijze van spreken opnieuw ademen en er kwam ruimte. Ruimte om mij heen en ruimte in mijn systeem. Weet je waarom er ruimte kwam? Ja juist, omdat ik leerde deze ruimte in te nemen. Ik leerde te vertrouwen op mijn intuïtie en ik leerde ook dat dit niet gek is of weggestopt moet worden. Mijn vermoeidheid verdween omdat ik niet meer over mijn grenzen liet gaan. Ik sta nu veel stabieler in mijn leven en met beide benen op de grond.

Balans

Ik leerde omgaan met de signalen die ik opvang en ook leerde ik om mijzelf af te stemmen op de energie van de aarde en van de kosmos. In het begin was hierin helemaal nog geen balans. Dat resulteerde meestal in het doen van wat ik altijd al gewend was om te doen. Veel te veel kosmos energie toe laten in mijn lichaam en daardoor gaan zweven. Ik zat dan in mijn hoofd van alles te bedenken en had al snel het gevoel er niet bij te horen. Maar wat er echt gebeurde was dat ik de verbinding met mijn lichaam kwijt raakte en daardoor geen verbinding meer kon maken met mijn omgeving. Langzaam maar zeker heb ik geleerd om deze twee energiestromen in mijzelf in balans te brengen waardoor ik nu kan stralen en toch met twee benen stevig op de grond kan staan.

Werken met energie

Sinds ik met energie werk merk ik dat ik meer en meer ga stralen, dat mijn dromen werkelijkheid beginnen te worden, dat ik nog steviger in mijn schoenen sta en nog zichtbaarder durf te zijn. Voor mij is de verbinding met mijn lichaam en dan met name mijn hart en buikgevoel van essentieel belang om goed te functioneren.

Herken jij je in mijn verhaal en zou je graag van je vermoeidheid af willen? Wil jij dat jouw dromen uitkomen en dat de balans weer terug keert in je leven? Ik kan je daarbij helpen en loop graag een stukje met je mee op jouw levenspad. Samen onderzoeken we dan wat jou nog tegenhoudt om voluit te leven en ik geef je handvatten en oefeningen die je kunt toepassen om in verbinding met jezelf te komen. Je kunt me bereiken via telefoonnummer 06 23771317 of per mail info@zo-jezelf.nl

Lieve groet,
Ditte

Commentaar Toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *