Geboorte

Geboorte

Hallo lieve kleine man
Welkom hier op aarde
Welkom in ons leven
Ook al was je er al even.

9 maanden hebben wij op jou gewacht
Nu mag je ons verblijden
Jouw papa en mama zijn zo blij
Een prachtig nieuw mannetje erbij.
Je opa en oma zijn nog wat verbaast

Maar die weten hoe het leven voorbij raast.
Welkom lieve kleine man
De aarde is voor jou
Heel veel liefs, plezier en geluk bij jou papa en mama.

Ditte, 23-07-2018

Nieuw leven

De geboorte van een nieuw leven is altijd weer bijzonder of je dit nu meemaakt als opa, oma of als papa of mama.

Maar is de geboorte wel het begin van een nieuw leven? Ja en nee. Het is het begin van een nieuw aards leven maar eigenlijk als je het goed bekijkt is zelfs de geboorte van dit mooie nieuwe leven al een wedergeboorte. Je bent tenslotte al 9 maanden bezig om tot een volwaardig mensje te groeien voordat je de volgende fase van je leven ingaat en geboren wordt.

Trots als ik ben op mijn prachtige kleinzoon kon ik het natuurlijk niet laten om iets over hem te schrijven. Hartelijke welkom op aarde lieve Nolan.

Opnieuw geboren worden

Ooit een aantal jaren terug toen ik aan het begin stond van een voor mij best wel grote transformatie heb ik een rebirthing gedaan. Wat is dat bijzonder om mee te maken.

Ja, aan het begin van een grote transformatie. Dat kan ik nu ik terug kijk wel zeggen.

Ik was vooral iemand die leefde vanuit angst en aanpassing. Iemand die niet gezien en gehoord werd en dit ook niet wilde. Stel je voor dat ik zichtbaar zou worden dan kon ik alleen maar onderuit gehaald en gekwetst worden. Ik was zo beschadigd in het leven dat ik tot dan geleefd had.

Als je je niet veilig voelt

Als kind heb ik mijzelf op heel jonge leeftijd al onveilig gevoeld en daar heb ik mijn hele leven op aangepast. Ik heb altijd gedaan hoe anderen het wilde en hoe anderen dachten dat goed voor mij zou zijn.

Dat wil niet zeggen dat ik nooit boos werd of alles maar gelaten over mij heen liet gaan. Nee juist niet. Ik werd vaak dwars omdat het mij niet zinde maar kon dan niet duidelijk maken wat mij niet zinde. Ik had eigenlijk een heel sterke eigen wil maar kon die niet op de juiste manier uiten.

Pas de laatste dagen begin ik door te krijgen wat er zo onveilig geweest is voor mij en dat kwam eigenlijk door een opmerking die mijn moeder maakte naar haar achterkleinkind. Met de kennis die ik nu heb kon ik de link naar mijn eigen onveiligheid leggen. Ook heel kleine kinderen slaan alles op in hun celgeheugen dus wat je tegen ze zegt, hoe lief of onschuldig bedoeld misschien, maakt op het leven van een heel klein kindje enorme indruk en wordt opgeslagen in een geheugen waar je later met al je bewustzijn niet meer bij kunt maar waardoor je, als zo’n zelfde soort opmerking gemaakt wordt, wel een bepaald gevoel krijgt en op een bepaalde manier reageert.

Je kunt dus als volwassene behoorlijk last hebben van ‘grappig’ bedoelde opmerkingen die je als kind hebt opgeslagen.

Een situatie

Laten we eens kijken naar de volgende situatie. Je ligt als kleintje prinsheerlijk bij je oma en deze zegt dan tegen je, ‘zonder enige aanleiding’ niet huilen hoor want dan krijg je een pak voor je broek. Op zich is er met die opmerking niet echt iets aan de hand maar wat nou als je nog zo ontzettend klein bent dat huilen je enige communicatiemiddel is? Ja, wat dan? Er is tenslotte net tegen je gezegd dat je niet mag huilen. Op dat moment, hoe onbegrijpelijk misschien, wordt jou als kind de mond gesnoerd nog voordat je hem überhaupt hebt open gedaan.

Voor mij viel ineens het muntje waarom ik mijzelf altijd onveilig heb gevoeld en waarom ik altijd vanalles heb gedaan om mijzelf aan te passen aan mijn omgeving. Alleen één ding deed ik niet, ik liet mijzelf niet de mond snoeren en werd dan ook als kind vaak brutaal gevonden. Ik vocht mijzelf vrij maar deed dit op een manier die mij heel veel energie kostte. Want ondanks mijn eigen willetje en mijn eigen mening bleef de behoefte bestaan daadwerkelijk gezien en gehoord te worden.

Transformatie

Terug naar mijn wedergeboorte want ik dwaal een beetje af merk ik.

Na een prachtige meditatie waarin ik mijzelf als klein wezentje kon voorstellen hoe ik in mijn moeders schoot lag, werd ik gewiegd door zo’n 8 a 9 mensen die om mij heen zaten. Er stond een zacht muziekje op en ik werd diep de meditatie in geleid. Ik zakte weg en het wiegen ging onverminderd door. Op enig moment werd ik heel zachtjes neergelegd op de matrassen waarop de anderen zaten. De muziek ging iets harder spelen en ik mocht langzaam als ik er aan toe was mijn ogen openen. Vele handen streelden mij en heten mij welkom op aarde in deze nieuwe wereld. Ik opende mijn ogen en keek verbaast om mij heen. Alles leek nieuw. De kleuren waren helderder, het geluid klonk anders, mijn gedachten waren nieuw. Ik voelde een warm welkom en ontzettend veel liefde. Niets gaf mij het gevoel dat het onveilig was in deze wereld. Ik werd omringt met liefhebbende mensen en warme handen. en Het zonnetje kwam door de ramen en verwarmde mijn lichaam. Langzaam maar zeker begon ik te beseffen dat ik een oude jas had uitgedaan en deze omgeruild had voor eentje die mij beter paste. Ik voelde mij vrij. Vrij om te gaan en vrij om te spreken en dat deed ik dan ook.

Deze rebirthing heeft letterlijk en figuurlijk een verandering in mijn leven teweeg gebracht. Het heeft mij laten voelen dat je wel veilig kunt zijn in een wereld waar tot nu toe alles als onveilig voelde. Een wereld waarin ik tot die tijd altijd op mijn tenen moest lopen om erbij te mogen horen. Na enige tijd stond ik op en wat er toen gebeurde was nog veel vreemder. Mijn hele leven heb ik aardbeien en rauwe tomaten niet lekker gevonden. Ik stond op en in de hoek van de kamer waarin ik mij bevond stond een enorme schaal met aardbeien. Ik liep er naartoe en begon te eten en de ene na de ander aardbei ging naar binnen. Het leek wel of ik schade van jaren moest inhalen.

De loop van een levenspad

Met mijn verhaal wil ik aangeven dat iedere verandering in je leven het afsluiten van verleden is waaruit je mooie en soms minder mooie herinneringen overhoudt. Dit afsluiten opent nieuwe deuren naar nieuwe wegen, soms onwennig en altijd weer spannend. Jouw en mijn levenspad lopen niet vlak en vaak ook niet gelijk. Ieder krijgt zijn eigen dingen te doorstaan. Mijn levenservaring en kennis zet ik in om jou te kunnen helpen bij het loslaten van een verleden dat je niet meer dient, een tijdje met je mee te lopen, een luisterend oor te bieden, je te steunen waar dat nodig is en je handvatten te geven waarmee je verder kunt.

Samen met jou kan ik Nederland het vredigste, liefdevolste en veiligste land ter wereld laten worden. Dat is mijn missie.

Loop jij vast maar weet je niet goed waarmee of wat eronder je gevoel van onvrede schuil gaat? ik luister graag naar je zodat ook jij weer kunt stralen en de vrede in jezelf terug gaat vinden. Hoe ik dit doe? Ik leer je hoe je de verbinding met jezelf weer kunt herstellen waardoor je weer gaat voelen wat er in je lichaam gebeurt en wat het je te vertellen heeft. Is dit gemakkelijk? Nee zeker niet. Om voor jezelf te kiezen en jezelf weer op de eerste plaats te zetten is een gezonde dosis moed en doorzettingsvermogen nodig. Gaat het je lukken? Als jij ervoor wilt gaan, gaat het je zeker lukken. Ik ben er om je te steunen en op te vangen als dat nodig is.

2 Commentaren

  • Lorist, Wendy Geplaatst 25 juli 2018 11:55

    Prachtig, Ditte, geniet van dit nieuw leven! Liefs, Wendy

    • Ditte Pelser Geplaatst 25 juli 2018 15:19

      Dank je lieve Wendy, dat ga ik zeker doen.

Commentaar Toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *