Ontwaken

Ontwaken

Herken jij dat ook bij jezelf? Dat je soms al van te voren aanvoelt dat er dingen te gebeuren staan waar je niet blij van gaat worden. Ik wel. Soms voel ik feilloos aan dat ik juist op een bepaald specifiek moment een beslissing moet nemen om erger te voorkomen.

Zo had ik dat laatst. Al een tijdje wist ik dat mijn buurvrouw zou gaan verhuizen en toen haar huis leeg kwam te staan wist ik dat als ik een nieuwe schutting wilde dan moest dat acuut en dan moest deze ook binnen 1 week staan. Gelukkig heb ik toen gehoor gegeven aan mijn intuïtie en hebben wij hier thuis alles aan de kant geschoven om dit voor elkaar te krijgen. Waarom ik dit wilde wist ik op dat moment nog niet, maar dat bleek achteraf al snel.

Nu weet ik waarom

Onze nieuwe buren die nu alweer ongeveer 1 jaar naast ons wonen triggeren wel ongeveer alles in mij wat zij dan ook maar kunnen triggeren. Ik loop me bij tijd en wijle mateloos te irriteren aan werkelijk alles wat zij doen of zeggen. Ik kan me alleen al gefrustreerd voelen door het geluid van haar stem, laat staan dat een knap gesprek voeren nog wil lukken.

Het wakker worden

Ineens is daar dan het besef ‘ik wordt wakker’. Ik realiseer mij dan dat ik mijzelf vooral bezig houdt met hoe het met mijn buren gaat en dat ik vergeet om naar mijn lichaam te luisteren dat mij al een tijd aan het vertellen is dat het niet gaat zoals het zou moeten gaan. Kort gezegd ik ga de strijd aan met mijn omgeving, in dit geval mijn buren. Strijd kost energie, heel veel energie. Dan kies ik er ook nog voor om deze strijd niet openlijk aan te gaan maar om deze in mijzelf te voeren, liefst zó dat niemand er iets van merkt.

Tegelijk met het besef dat ik een strijd aan het voeren ben komt het besef dat ik eigenlijk dag en nacht bezig ben om mijn omgeving af te tasten of het wel veilig voor mij is en of er niet per ongeluk iemand een verkeerde actie uitvoert waardoor ik misschien wel gekwetst zou kunnen worden. Oei dat is wel een heel oude bekende voor mij en ik dacht nog wel dat ik deze niet meer had. Nou niets is minder waar blijkt dus.

Onveilig voelen

Als kind was het voor mij altijd nodig om mijn omgeving te scannen op veiligheid. Ik was altijd bezig met het uitzenden en ontvangen van signalen om te kunnen bepalen of mensen geen onverwachte dingen zouden doen. Dit deed ik als baby al en is dus een heel goed ingesleten overlevingstechniek van mij. Ik herken het niet altijd direct als ik toch weer terug val in het scannen van mijn omgeving en het volgen van alles wat er om mij heen gebeurt. Ik verlies dan heel langzaam het contact met mijzelf en merk dit vaak pas laat op. In dit geval heeft het dus wel een beetje erg lang geduurd.

Het kleine meisje in mij wilde aandacht. Zij was er eerst heel subtiel. Zij voelt angst en haar angst maakt dat zij haar omgeving nauwlettend gaat volgen en scannen. Het heeft tot gevolg dat mijn volwassen ik energie lekt waardoor ik zeer vermoeid raak. Omdat ik deze keer het kleine meisje niet zo goed gehoord heb of misschien zelfs wel heb weggedrukt om de pijn maar niet te voelen is zij steeds harder op de deur gaan kloppen en werd haar fluisteren een schreeuwen en werden mijn klachten en angsten gaandeweg erger.

Energie lekken

Je vraagt je misschien af hoe ik ontdekte dat ik bezig ben om mijzelf veilig te stellen en steeds gefocust ben op mijn omgeving? Nou, een van mijn oude klachten begon zich de laatste maand te openbaren namelijk een chronische vermoeidheid samen met spierklachten en darmen die niet goed kunnen loslaten met buikpijnen en angsten tot gevolg.

Maar er is een oplossing

Gelukkig heb ik de oplossing gevonden om aan mijn klachten weer een eind te maken. Bewustwording van mijn klachten is daarbij nummer 1 en vervolgens het inzicht in dat wat ik aan het doen ben. Met dit stukje bewustwording ga ik aan het werk. Ik los mijn klachten op door ze aan te kijken, te omarmen en de pijn te voelen die erbij hoort.

De oplossing die ik gevonden heb geeft mij energie zodat ik weer stralend, vredig en met plezier door mijn leven kan huppelen. De methode die ik gebruik is een methode die ik geheel zelf heb ontwikkeld en die is gebaseerd op mijn eigen levenservaring en de opleidingen die ik gedaan heb. Zo is een van de dingen die ik toepas om weer vol energie verder te kunnen Healing in combinatie met Meditatie en Reiki. Als ik mezelf aandacht en liefde geef wordt ik weer blij van binnen en ga ik als vanzelf stralen. Mijn onvrede verdwijnt en vrede en liefde verspreiden zich in mijn lichaam.

Ik ben Ditte en mijn missie is Nederland het vredigste, liefdevolste en veiligste land ter wereld.

Wil jij vrede en liefde in je leven toelaten en weer meer energie hebben om leuke dingen te doen? Ik kan je helpen door een tijdje met je mee te lopen op jouw levenspad, je een luisterend oor te bieden, je te steunen daar waar nodig en je handvatten mee te geven zodat jij weer de nummer 1 gaat zijn in jouw leven. Als jij weer gaat stralen en vrede en liefde gaat voelen maken we samen Nederland vrediger, liefdevoller en veiliger.

Commentaar Toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *