Druk, druk, druk

Druk, druk, druk

O,o ik hoor het zoveel om mij heen. Als ik vriendinnen vraag iets leuks te doen komt de agenda tevoorschijn en als ik dan geluk heb lukt het om met een maand of 3 á 4 wel een afspraakje in te plannen. Want ja, ze zijn allemaal stuk voor stuk druk, druk, druk. Druk met werk dat veel aandacht en energie op eist. Druk met sporten want ja, de conditie hè. En zo krijg ik nog veel meer gelijksoortige antwoorden.

Herken jij jezelf ook in bovenstaande? Ben jij zo iemand die het altijd druk heeft? Als je het altijd maar druk hebt en geen tijd hebt om op adem te komen dan pleeg je roofbouw op je lichaam met alle gevolgen van dien.

Zelf was ik een aantal jaren terug ook zo iemand die nooit tijd had om te genieten van dat wat het leven te bieden heeft. Ik was altijd onderweg of alweer een stap verder dan daar waar ik op dat moment was.

Nooit echt aanwezig

Was ik koffie aan het drinken bedacht ik alvast wat we met de lunch zouden kunnen eten. Was ik de lunch aan het maken bedacht ik alvast wat we in de avond konden eten en oh ja, dan kwam er ook nog tijdsdruk bij kijken want er moest ook nog gesport worden.

Toen ik nog in loondienst was, was dit nog veel erger want mijn dag was voor een overgroot deel al ingedeeld en als ik dan ‘s avonds wilde sporten had ik zelfs niet eens tijd om een knappe maaltijd te bereiden. Dan werd het al snel een pizza of iets anders wat zeer snel klaar was. Moe kwam ik dan thuis. Tussen de happen door mijn tas pakken en snel weer weg anders was ik niet op tijd op de sportclub en dat werd mij dan niet in dank afgenomen.

Leven of overleven

Jaren lang heb ik mijn leven zo geleefd. Eigenlijk was dat geen leven maar overleven. Ik stond dan ook volledig in de overleef modus. Ik was niet aardig, ik was kortaf, ik had nergens tijd voor en ook nergens aandacht voor. Zelfs niet voor mijn kinderen. Die konden het de meeste tijd doen met een snauw en dit kwam allemaal omdat ik zwaar onder druk stond van alles waarvan ik dacht dat het van mij verwacht werd.

Gelukkig hou ik ontzettend veel van mijn kinderen en mijn kinderen van mij en heb ik het helemaal goed kunnen maken.

Burn-out

Ja, dat is mij gelukt omdat ik, nadat ik ingestort was, de kans kreeg het goed te maken met ze. Door mijn burn-out werd ik gedwongen rust te nemen en terug te kijken op mijn leven dat ik tot dan toe geleefd had. Maar vooral mocht ik terug kijken naar hoe ik tot dan toe geleefd had. Nou ik kan je wel vertellen daar werd ik niet vrolijker van. Ik ben eerst voor mijzelf gaan zorgen en kon er toen ook echt voor mijn kinderen zijn. Financieel gingen wij er een flink stuk op achteruit maar in tijd en vooral liefde en aandacht werden wij stukken rijker.

Gelukkig heb ik de kans gekregen om mijn fout te herstellen en heb ik de oplossing gevonden voor het druk, druk, druk probleem. Ik heb ontdekt dat als ik mijzelf op de 1e plaats zet en heel goed voor mijzelf zorg dat ik daarnaast voldoende energie overhoud om er ook voor mijn kinderen en vele anderen te kunnen zijn. Ja, er echt te kunnen zijn met aandacht want dat is wel het allerbelangrijkste dat je kunt doen voor jezelf en de ander. Met aandacht aanwezig zijn daar waar je je op het moment bevindt.

Geen tijd

Loop jij regelmatig jezelf voorbij of heb je het idee dat je niet in staat bent om aan alle verwachtingen te voldoen? Loop jij continu met het gevoel in de rondte dat je het niet aankunt of niet goed genoeg bent?

Wil je dit anders? Ik heb de manier gevonden om je leven anders in te delen en wel voldoende energie te hebben om tijd aan jezelf en je vrienden te besteden.

Valkuilen

Graag deel ik met jouw mijn levenservaringen en dat wat ik geleerd heb zodat jij niet in dezelfde valkuilen hoeft te lopen als ik gedaan heb. Ik kan voor jouw een luisterend oor zijn, je ondersteunen daar waar het nodig is, je beeldende en creatieve oplossingen bieden om tot inzichten te komen zodat ook jij weer stralend en vol energie door je eigen leven kunt huppelen.

Door mijn unieke manier van werken waarin ik natuurgeneeskunde en coaching combineer kun je werkelijk stappen maken en jezelf vrij maken van vermoeidheid, zodat je weer voldoende energie krijgt om de dag door te komen en aandacht “werkelijke” aandacht aan je omgeving te geven.

Ik help je om van het gevoel van onvrede en tekort terug te gaan naar het gevoel van vrede, liefde en veiligheid.

Mijn missie is: Nederland het vredigste, liefdevolste en veiligste land ter wereld

Als jij weer gaat stralen helpen wij samen om dit voor elkaar te krijgen.

Commentaar Toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *