Het is zo vol in mijn hoofd

Het is zo vol in mijn hoofd

Soms is het zo vol in mijn hoofd dat ik niet meer weet waar te beginnen. Tegenwoordig laat ik het dan gewoon vol zijn maar er waren tijden dat ik dan tegen muren vloog en iedereen in mijn omgeving het moest ontgelden.

Ik wist gewoon niet hoe ik met alle ideeën, gedachten en indrukken die ik binnenkreeg moest omgaan. Ik was mijzelf helemaal niet bewust dat het ook anders kon en dat ik door het anders te doen rust zou krijgen.

Vooral jezelf zijn

Ja anders, het kan ook echt anders en je kunt ook rust in een vol hoofd ervaren. Herken jij dat ook bij jezelf dat je een vol hoofd hebt en niet weet waar te beginnen? Dat je het gevoel hebt dat je niet kunt voldoen aan alle “sociale” verplichtingen die op je drukken? Werk, sporten, kinderen, manlief maar ook familie en vrienden. Allemaal vinden ze wel iets van je of hebben ze wel een mening over hoe jij jouw leven het beste kunt leven, allemaal met goede bedoelingen hoor, maar toch.

Het is natuurlijk niet helemaal voor niets dat buitenstaanders vaak al veel eerder zien hoe de vlag ervoor hangt bij jou, vaak al veel eerder dan dat je zelf door hebt dat het niet zo lekker gaat.

Zo moe

Voor mij betekende een vol hoofd een kort lontje, kortaf zijn naar mijn kinderen en geen tijd voor ze hebben om ze te helpen en te ondersteunen. Allemaal hebben we wel eens van die momenten. Toch? Het wordt alleen wel erg vervelend als die momenten steeds langer gaan duren of eigenlijk helemaal niet meer over gaan, als je doorlopend vermoeid bent en daardoor niets meer kunt hebben van je omgeving. Als je zo moe bent of eigenlijk overprikkeld dan reageer je dat als vanzelf af op je omgeving en daar wordt niemand, ook jij zelf niet, blij van.

Verlangen naar rust

Mij heeft het tot 2 keer toe een burn-out gekost voordat ik inzag dat het echt anders moest. Ik ben gaan onderzoeken waardoor ik iedere keer weer zo overprikkeld raakte en weet je wat. Ik kwam tot de ontdekking dat ik met regelmaat van de klok veel maar dan ook echt veel te ver over mijn grenzen liet gaan. Als kind heb ik nooit heldere grenzen meegekregen in wat ik wel en of niet mocht doen maar ook nooit geleerd om duidelijk aan te geven als ik iets niet prettig vond. Ik heb eigenlijk niet geleerd om op tijd stop te zeggen. Met als gevolg dat iedereen altijd en op ieder moment van de dag aandacht vroeg aan mij en gewoon zonder het door te hebben inbreuk maakte op mijn energieveld en omdat ik niet geleerd had om mijn energieveld goed af te schermen kwamen ook alle prikkels extra hard binnen, waardoor ik mezelf niet veilig voelde in mijn omgeving en ik vermoeid en overprikkeld raakte.

Tijd nemen

Hoe ik tegenwoordig zorg dat ik mijn energieveld bescherm? Nu neem ik de tijd voor mijzelf die ik nodig heb ik zeg op tijd nee en wil vooral niet meer overal bij horen, ook maak ik mij niet meer druk over wat anderen van mij zouden kunnen vinden. Om dat te leren was best hard werken en vergde veel inzet van me. Vooral inzet om te leren mijzelf te beschermen tegen teveel indrukken. Ook jij kunt leren waar jouw grenzen zich bevinden zodat je optijd stop kunt zeggen en leren hoe je jouw energieveld kunt beschermen zodat niet iedereen maar op ieder gewenst moment energie van je gebruikt. Energie die je zelf hard nodig hebt om de hele dag in touw te kunnen zijn.

Met alles wat ik zelf geleerd heb werk in nu als ervaringsdeskundige. Ik werk met een combinatie van natuurgeneeskunde en coaching. Waarom die combinatie zul je je misschien afvragen, nou omdat ik ontdekte dat juist die combinatie heel sterk is. Door het toepassen van NEI (Neuro Emotionel Integratie) wordt er een beweging ingang gezet. Deze beweging zorgt ervoor dat je anders naar jouw leven gaat kijken, inzichten krijgt in hoe het geweest is maar ook zorgt dit ervoor dat je gevoelens kunt krijgen die je voorheen niet gevoelt hebt omdat ze herinneringen naar boven halen waar jij je niet helemaal bij thuis voelt. Omdat je deze beweging in gang zet is het nodig om hierbij begeleidt te worden zodat je soepel kunt gaan ervaren en onderzoeken wat voor jouw werkt.

NEI

NEI is een methode die snel duidelijk maakt wat de onderliggende oorzaak van je hulpvraag is, daarna kunnen we samen onderzoeken wat er nodig is om stappen te zetten en verandering in je leven ook werkelijk te integreren. Ik kan je een luisterend oor bieden, handvatten meegeven door beeldend te maken hoe de situatie nu is en te laten zien en voelen waar je naar toe wilt. Door dit visueel te maken en je oefeningen mee te geven die je thuis ook daadwerkelijk kunt toepassen kun je stapje voor stapje zelf de verbinding tussen jouw hoofd en je lichaam weer herstellen. Je zult al snel merken dat er meer ruimte komt in je hoofd, dat je minder vermoeid opstaat en de dag beter aankan omdat je meer energie overhoudt. Jij blij, je kinderen blij en je omgeving blij.

Een missie

Een missie geeft richting maar zorgt ook voor de energie en het overzicht dat je nodig hebt om deze te bereiken. Weet jij wat jouw diepste verlangen of wel je missie is?

Mijn doel is om jou de mogelijkheid te bieden weer vrede, liefde en geluk in je leven toe te laten. Mijn missie is Nederland het vredigste, liefdevolste en veiligste land ter wereld. Samen kunnen we een stap zetten om dit te bereiken.

Commentaar Toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *