kersenbloesem-6

Het heft in eigen hand

Van A tot Zo jezelf …

Mijn naam is Ditte Pelser. Ik ben geboren in 1969 te Amsterdam en net voor mijn 1e verjaardag verhuisde ik naar het dorp waar ik nu, nadat ik eerst een aantal jaren elders heb gewoond, alweer zo’n 25 jaar woon.

Ik kan mij herinneren dat ik als kind vaak buiten was, mooi of slecht weer deerde mij niet zo. Heerlijk spelen in de modder, bomen klimmen of uit ramen springen niets kon mij te gek. Planten en bloemen, dat was wel een beetje een passie van mij. Vooral rozenblaadjes e.d. kon ik heel zoet mee zijn. Die weekte ik dan in water om er de meest exotische brouwsels mee te maken. Alles wat in de natuur voorkwam had mijn aandacht.
Maar ook het spelen met poppen vond ik heerlijk en als het weer het echt niet toeliet dan vermaakte ik mijzelf vaak heel erg goed met knutselen. Ik had niet 1 specifieke hobby maar vond eigenlijk alles wel leuk.

Toen ik zo’n jaar of 7 was veranderde mijn zorgeloze leventje vrij drastisch doordat ik op mijn fietsje werd aangereden door een auto. Hierdoor heb ik 6 weken in het ziekenhuis gelegen met een zeer zware hersenschudding en schedelbreuk. Nadat ik uit het ziekenhuis kwam moest ik nog een aantal weken thuis aansterken. Het gevolg van dit ongeluk was dat ik mij niet meer veilig voelde op straat, maar ook niet in drukke en gesloten omgevingen. Ik was de verbinding met mijn vriendinnetjes kwijt en mijn concentratievermogen was flink terug gelopen.

Zelfs tegenwoordig is dit nog wel een dingetje van mij.
Maar met alles leer je omgaan, en zo ook met de gevolgen van dit ongeluk.

Door het verliezen van de verbinding met mijn leeftijdsgenoten voelde ik mij vaak alleen en onbegrepen. Ik voelde mij anders, hoorde, zag, voelde en wist vaak al ver vooruit wat er zou gaan komen of gaan gebeuren. Hierdoor beschouwde mijn omgeving mij als anders dan de “doorsnee” kinderen waarmee ik in de klas zat en die altijd mijn vriendjes geweest waren.

Toen ik 17 was leerde ik mijn toenmalige partner kennen. Met hem samen heb ik 2 prachtige kinderen gekregen en hebben wij een groothandel overgenomen waar we samen eigenaar van werden. Binnen dit bedrijf ben ik de volledige administratie gaan doen. Zo gebeurde het dat ik financieel directeur werd van ons eigen bedrijf en een opleiding Moderne Boekhoudkundige Administratie kon natuurlijk niet uitblijven.
Na 10 jaar met ziel en zaligheid samen in dit bedrijf gewerkt te hebben, liepen zowel privé als zakelijk de spanningen te hoog op en hebben we besloten ieder ons eigen weg te gaan.

Op enig moment kwam ik met een burn-out thuis te zitten. Dit was echt helemaal niets voor mij dus. Ik ben opzoek gegaan naar methoden om met deze burn-out om te gaan en mijzelf weer terug te vinden. Ik had namelijk sterk het gevoel dat ik vooral bezig was om het iedereen naar de zin te maken, behalve mijzelf.

Jaren daarvoor had ik al kennis gemaakt met de Reiki energie en ook nu kon ik hieruit weer veel kracht halen. Naast Reiki beoefende ik inmiddels ook de Transcendente meditatie techniek. Doordat ik hier zoveel kracht en energie uithaalde ben ik in die richting verder gegaan met mijn zoektocht om uit mijn burn-out te komen. Door de opleiding Natuurgeneeskunde, Innerlijk Kind jaartraining en de Mir Methode Coach training die ik ben gaan volgen heb ik mijn ware aard, die ik zolang had weggestopt, weer terug gevonden en kan ik nu mijn hart weer volgen.

Om er vervolgens achter te komen, dat ik nog lang niet klaar ben met mijzelf ontwikkelen. Dit is en blijft een continu proces waarin ik steeds weer en meer mag ontdekken. Daarom blijf ik mijzelf, ook nu ik Natuurgeneeskundige en coach ben, ontwikkelen en uitdagen. Op het moment zit ik midden in een opleiding tot Ligtworker.

Als energetisch natuurgeneeskundig therapeut zet ik mij in om jou, als je het gevoel hebt “de weg kwijt te zijn”, weer terug op je pad te brengen en de balans in jouw leven terug te vinden, waardoor je weer “gewoon” gelukkig kunt zijn met jezelf en de situatie.

Dit doe ik door het inzetten van mijn kennis en ervaring in zowel mijn consulten als mijn workshops en trainingen.

Lieve groet,
Ditte Pelser, Zo jezelf

MIR-logo

Officieel erkend MIR-methode coach

Ditte is officieel gediplomeerd coach van de MIR-methode. De MIR-Methode is een unieke zelfhelingsmethode die Mireille Mettes heeft ontwikkeld in 2009. De naam ‘MIR’ staat voor Mentale en Intuïtieve Reset. ‘MIR’ betekent ‘Vrede’ in het Russisch. Ze wenst iedereen vrede in het hoofd, in het hart en in het leven.

[rev_slider_vc alias=”workshop-cta”]

Dit zeggen anderen over Zo jezelf

Tinie Visser

Ditte gaf mij voldoende ruimte om mijn hulpvraag helemaal uit te spreken. Ze laat door goed te luisteren en haar antwoorden voelen dat ze er helemaal voor je is. Ze laat je door haar vraagstelling zelf je antwoorden vinden. Ditte liet mij volledig mijzelf zijn door de rust die zij uitstraalt en overbrengt kon ik zelf ook mijn rust weer vinden in mezelf.

Tinie Visser
Dirk-Jan

Ditte is helder en duidelijk in haar communicatie en ze vraagt door. Ze had snel door waar mijn problemen vandaan kwamen en snel inzicht in welke aanpak nodig was. Ditte weet op een creatieve manier met methoden te werken die bij mij als peroon passen, zodat ik deze methoden ook zelf kan toepassen. Ik ben zichtbaarder geworden en weet beter wat ik wil. Ik kan nu beter mijn grenzen aangeven en ben positiever in mijn eigen leven gaan staan.

Dirk-Jan
Sanne Spek

Praten met Ditte is voor mij prettig en zeker ‘to the point’. Ze weet mij te raken en omdat ze geen blad voor de mond neemt, laat ze mij anders naar dingen kijken en waar nodig actie ondernemen. Af en toe heb ik een duw de goede kant op nodig of een schop onder mijn kont (ik kan namelijk eigenwijs zijn ?)…….voor Ditte geen enkel probleem.

Sanne Spek
Erna Zwart

Ik liep al een tijdje met een dilemma rond en ik legde het Ditte voor. Haar aanpak heeft mij inzicht gegeven. Zij laat zien waar je blokkeert, voor wegloopt of je klein maakt. Je gaat op een goede manier de confrontatie met jezelf aan. Dat zet de boel "energetisch" in gang waardoor je je beter gaat voelen. Ik voel me weer sterk en loop niet meer voor de situatie weg.

Erna Zwart