Jezelf en je Emoties leren begrijpen middels Spiertesten en Orgaanreflexpunten

Auteur: Ditte Pelser, gepubliceerd op 8 november 2023
Leestijd ca. 4 minuten
Heb je je ooit afgevraagd waarom je niet lekker in je vel zit? Waar die vermoeidheid, stress, en al die andere klachten vandaan komen? Sommigen gaan eerst opzoek in de reguliere zorg, terwijl anderen een alternatieve benaderingen verkennen. Wanneer je ergens vastloopt, kan het waardevol zijn een nieuwe weg in te slaan, want je weet maar nooit wat het je kan opleveren. In deze blog nemen ik je mee op reis naar de orgaanreflexpunten en hoe deze kunnen helpen bij de aanpak van lichamelijke klachten en beperkende overtuigingen.
Je klachten verklaren
Ieder keer ervaar je weer dezelfde of vergelijkbare klachten, maar waarom? Soms kun je een verklaring bedenken, soms ook niet. Medicatie om het probleem op te lossen heb je al diverse malen gebruikt, maar echt helpen doet het niet. Waarom heb je eigenlijk deze klachten? Tijd om de oorzaak aan te pakken.

Voordat we in de orgaanreflexpunten duiken. Kijken we eerst eens naar hoe ons lichaam emoties ervaart. Weet je dat trauma's en emoties worden opgeslagen in iedere cel van ons lichaam? Elke emotie die je voelt, wordt vastgelegd in je cellen, het zogenaamde celgeheugen. Emotionele ervaringen die niet synchroon lopen met ons denken kunnen de energiebanen in ons lichaam blokkeren. De onverwerkte emotie blijft dan hangen en kan later voor klachten zorgen.
Een gele beer
Misschien vraag je je af wat een gele beer te maken heeft met geblokkeerde emoties en orgaanreflexpunten. Laat me dat uitleggen. Stel je voor dat je als kind een prachtige gele beer cadeau krijgt. Je wilt er graag mee spelen, maar je nichtje pakt hem af en de beer gaat stuk. Je bent verdrietig en huilt bij je moeder. Ze geeft je een knuffel en zegt, "Hier is een koekje, we lossen het wel op. Ga maar lekker verder spelen. " Op dat moment wordt er niet voldoende aandacht besteed aan jouw emotie, waardoor deze niet goed begrepen wordt, je voelt namelijk het een en krijgt te horen dat je iets anders mag denken, en zo ontstaat er een blokkade in een van de energiebanen van je lichaam.
Het zijn de triggers die zich opstapelen
Dit overkomt eigenlijk iedereen wel eens. Heeft dat echt zoveel invloed? Ja zeker, meer dan je denkt. Het gaat om de opeenstapeling van momenten met een gedeelde trigger. Stel dat je later een nieuwe gele fiets krijgt, en iemand rijdt er met een auto overheen. En weer later koop je een prachtige gele jurk, maar er valt tijdens een feestje rode wijn op. En op het moment dat je volwassen bent en een collega die je niet zo aardig vindt, pakt jouw gele marker om hem even te gebruiken. Op dat moment barst de bom. Geel is de trigger geworden.
Stapels van onbegrepen emoties
Als je door de jaren heen zulke ogenschijnlijk kleine voorvallen meemaakt, en steeds schenk je geen aandacht aan de emoties die hierbij horen gebeurd het dat ze zich opstapelen in je lichaam en zo een blokkade vormen in het meridiaansysteem. Dit heeft bij iedereen een andere uitwerking. Waar de één lichamelijke klachten ervaart kan de ander bij het minste of geringste ontploffen of het zorgt voor bijvoorbeeld oververmoeidheid. Achter ogenschijnlijk eenvoudige klachten kunnen zich dus onverwerkte emoties schuil houden. En dat is goed nieuws, want het biedt een ingang om de klachten aan te pakken.
O-ring spiertest
Oke, klinkt leuk. Maar hoe weet je nou of dit bij jou speelt? Daarvoor kun je de o-ring spiertest gebruiken. Hiermee kun je vaststellen welke uitspraken het lichaam ondersteunt en welke niet. Je maakt gebruik van de wijsheid van je eigen lichaam. Als je meer wilt weten over spiertesten, kun je de blogs "Spiertesten, hoe dan?" en "Spiertesten bij jezelf, hoe dan?" raadplegen.
Orgaanreflexpunten
Op het moment dat je de O-ring spiertest combineerd met orgaanreflexpunten. -Dit zijn de uiteinden van meridianen die corresponderen met organen in je lichaam. - Door deze punten zachtjes aan te raken, meet je op welke energiebaan een blokkade zit. Om vervolgens de bij behorende onverwerkte emotie op te zoeken. Dit kun je eenvoudig meten door de spierspanning in je lichaam te voelen. Bij een blokkade, zal je spier zwak reageren.
Blokkades door emoties
Zodra je weet welke emotie verantwoordelijk is voor een blokkade. Biedt dit een startpunt om mee aan de slag te gaan. Zelf ben ik ook vaak verrast door de emotionele blokkades. En dat is nu precies de uitdaging want we zijn ons meestal niet bewust van de werkelijk onderliggende blokkerende emoties.
Emotionele blokkades oplossen
Als duidelijk is welke organen geblokkeerd zijn en je bewust bent van deze blokkades, kun je eraan werken. Je kunt je een energiebaan in je lichaam voorstellen als een touw. Zit er door de onverwerkte emotie een knoop in dan blokkeert deze de energiestroom. Door de knoop los te maken, kan de energie weer vrij stromen, wat kan leiden tot meer energie en het oplossen van bepaalde klachten.
Belemmerende overtuigingen aanpakken
Orgaanreflexpunten kunnen ook worden gebruikt om emoties aan te pakken die onder belemmerende overtuigingen liggen. Als je bijvoorbeeld bent opgegroeid met de overtuiging dat je nooit goed genoeg was, kan dit sporen nalaten in je lichaam.
Klaar om jezelf beter te begrijpen?
Als je ergens vastloopt en nieuwsgierig bent of dit iets voor jou is, is dat vaak al een teken dat het met je resoneert. 
Neem gerust contact met me op, dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen.

Lieve groetjes,
Ditte.

Reacties op dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

06 - 23 77 13 17
info@zo-jezelf.nl
Algemene voorwaardenPrivacy beleid
Zo Jezelf is aangesloten bij:
Copyright © 2023 - Zo Jezelf - Alle rechten voorbehouden.