Keuze Stress!!

Auteur: Ditte Pelser, gepubliceerd op 19 maart 2021
Leestijd ca. 5 min.
Kiezen op gevoel
Keuzes maken en dan het voor jezelf uitgestippelde pad blijven lopen.

Soms is keuzes maken ontzettend moeilijk. Je staat dan op een kruispunt. Je hoofd wil links, want daar is het vertrouwd en weet je de weg. Je hart wil rechts want je voelt dat je daar in het onbekende moet zijn, om datgene te kunnen verwezenlijken wat je echt wilt. Je krijgt dan een innerlijk conflict. Hoe kan een lijstje hier dan weer bij helpen?
Mindmappen
Mindmappen is een manier van brainstormen, waarbij je al je ideeën op papier zet. Je maakt vervolgens connecties van wat bij elkaar past. Er ontstaat zo een mooi overzicht. Samen met mijn partner zijn wij een mindmap gaan maken waarop al mijn producten, kennis en mogelijkheden kwamen te staan. Vanuit die mindmap zijn we verder gaan brainstormen met de vraag wat op dit moment belangrijk is om aan te werken.

Hieruit ontstond een lijst met werkzaamheden die me verder kunnen brengen in mijn persoonlijke ontwikkeling, maar vooral in de ontwikkeling van mijn, o zo geliefde en gewilde, product. Toen we deze lijst eenmaal hadden stelde hij me DE vraag:
WAAR GAAT JE GEVOEL NAAR UIT?
Hmm, die was lastig zeg! Want ik wil overal aan werken en iedereen helpen. En dat kan natuurlijk niet.
Als jij ondernemer bent, hoe maak jij helder wat voor jou prioriteit heeft?
Mijn gevoel volgen
Ik merkte dat ik teveel beïnvloed werd door mijn brein. Wat wilde ik nu écht? Om daar achter te komen hebben we alle ideeën op losse briefjes geschreven. De briefjes hebben we daarna blind op de vloer gelegd. Wat gek zul je misschien denken, nu liggen er her en der briefjes op de grond waarvan je niet eens weet wat erop staat. Laat dat nou net de bedoeling zijn.

Toen eenmaal alle briefjes op de vloer lagen, ben ik op elk briefje gaan staan. Het gevoel bij elk briefje is anders. Zonder te weten wat erop staat, geeft m’n lijf aan wat voor mij werkt. Zo ging er al heel snel een aantal briefjes aan de kant. Die paden zijn nog niet voor nu. Uiteindelijk bleven er 2 briefjes over.

Bij het ene briefje had ik het gevoel dat ik er onmiddellijk mee aan de slag mocht gaan. Bij het andere voelde ik dat ik vooral heel erg blij werd. Hoe helder wilde ik het verder nog hebben? We hebben de 2 briefjes geopend. Mijn verrassing was groot.

Op het briefje waar ik heel blij van werd stond namelijk dat ik mijn challenge mag gaan afmaken. Een super gave uitdaging om dat ook op de juiste manier vorm te gaan geven. Het andere briefje gaf aan dat ik vooral verder mag gaan met waar ik nu mee bezig ben en dat is hoofdzakelijk individuele coaching.

Door op deze manier liefdevol naar mezelf te kijken weet ik dat ik mijn hart blijf volgen en op mijn eigen pad blijf lopen.
Automatisch naar de volgende stap
Nu dit helder was konden we verder met het formuleren van de vervolg stappen. Wat is nodig om mijn challenge en de coaching goed van de grond te krijgen? Door de keuze die ik nu kon voelen kan ik mezelf gaan focussen op die 2 dingen. Ik zie nu waar mijn prioriteit ligt. Het zorgt ervoor dat er geen stress meer is. Het past zelfs prima in mijn nieuwe jaarthema: ‘Ik in de Schijnwerpers’.

Heb jij ook moeite met het maken van de juiste keuzes ik help je graag om ze helder te krijgen.
Lieve groetjes,
Ditte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

06 - 23 77 13 17
info@zo-jezelf.nl
Algemene voorwaardenPrivacy beleid
Zo Jezelf is aangesloten bij:
Copyright © 2023 - Zo Jezelf - Alle rechten voorbehouden.