Ontspanning en Heling, tegelijk?

Auteur: Ditte Pelser, gepubliceerd op 20 december 2023
Leestijd ca. 4 minuten
Iedere ochtend, voordat ik opsta, stuur ik met mijn handen energie door mijn lichaam. Hierdoor wordt mijn lichaam langzaam wakker, sta ik rustig op en kan ik de dag goed geaard, ontspannen en in een prettige flow beginnen. Wat super fijn is want dan heb ik voldoende energie om de hele dag door te kunnen! De methode van het op deze manier energie sturen heet Reiki.
Uit het hoofd, in het lijf
Reiki zorgt voor een diepe ontspanning. Die ontspanning geeft mij de gelegenheid signalen van mijn lichaam op te merken. Ik weet dan gelijk hoe ik in mijn vel zit, niet alleen lichamelijk, maar ook emotioneel. Soms vind ik het lastig om uit mijn hoofd te komen, zeker tijdens een drukke dag. Wanneer ik dan Reiki toepas en mijzelf bewust richt op de punten waar mijn handen liggen, kom ik uit mijn hoofd terug in mijn lichaam. Reiki zorgt er ook voor dat het zelfgenezend vermogen van mijn lichaam optimaal blijft en dat blokkades worden opgeruimd.
Wat is Reiki?
Rei betekent leven, ki betekent energie. Reiki betekent dus levensenergie. Iemand die ingewijd is in Reiki heeft het vermogen de universele levensenergie via de handen door te geven. Reiki is een zachte en aangename vorm van behandelen. Liggend op de massagetafel (gekleed) leg ik mijn handen op verschillende punten op het lichaam. Doordat ik werk in de energie, hoef ik het lichaam niet aan te raken als mijn cliënt dat niet wil. Door de handoplegging kan de universele energie blokkades oplossen en er zo voor zorgen dat de levensenergie weer beter door het lichaam kan stromen. De meeste mensen vallen onder mijn handen in slaap, heerlijk die diepe ontspanning!
Spannend, zo'n behandeling
Dat valt best mee hoor. Jij ligt op de tafel of je zit op een stoel, wat jij prettig vindt. Ik raak je zachtjes aan met mijn handen. Allereerst start ik de behandeling, dit doe ik op een vaste manier. Daarmee “scan” ik jouw lichaam. Daarna leg ik mijn handen, puur intuïtief, op plekken op jouw lichaam waarvan ik voel dat het de juiste plek is. Hoe ik dat voel? Tijdens het scannen vallen plekken op doordat ze warmer of juist kouder aanvoelen. Of mijn handen gaan bij bepaalde plekken meer of minder tintelen. Dat betekent dat de energie daar in balans gebracht mag worden. Je ligt ongeveer 45 minuten op de tafel en komt in een diepe ontspanning terwijl ik met je aan het werk ben.
Wat merk jij van Reiki?
Iedereen ervaart een behandeling op een andere manier. Afhankelijk van je eigen gevoeligheid, kun je de energie wel of niet voelen. De meeste mensen ervaren een diepe en vredige ontspanning van zowel lichaam als geest. De bijenkorf in je hoofd komt tot rust, het gezoem verstomd, gedachtes zijn er even niet. Als je ergens pijn hebt, zou het kunnen dat deze pijn even iets heftiger wordt. Daarna komt ook hier ontspanning. Je kunt warmte, kou, kriebel, tinteling, lichte pijn en zwaarte ervaren. Wat je voelt is je lichaam dat aan het werk is om de energie te laten stromen, blokkades op te ruimen of iets emotioneels wat geraakt wordt. Is het gevoel te intens dan pas ik de behandeling uiteraard aan.
Specifieke klachten en Reiki
Behalve het hele lichaam kan ik ook specifieke klachten behandelen. De start van de behandeling blijft hetzelfde. In plaats van over het hele lichaam te behandelen, geef ik op en rondom de plaats van de specifieke klacht een extra intensieve en langere behandeling. Ik stuur energie met een hogere en specifiekere intentie. Als blijkt dat de energie op de plek van de klacht te intens is en teveel pijn of andere klachten geeft, kan ik ook via de energiekanalen van de voeten behandelen.
Na de behandeling – de heling gaat door
De ene cliënt voelt zich veel energieker na een Reiki behandeling, de ander voelt zich juist moe. De ene cliënt merkt op korte termijn verandering, bij de ander duurt het wat langer. Hoe je reageert en wat het effect is, hangt af van wat er in je lichaam in gang gezet is. Wat je ook kunt merken is dat je anders reageert dan dat je gewend bent, bijvoorbeeld emotioneler of feller of je ervaart boosheid. Dit hoort allemaal bij het proces, niets om van te schrikken. Een Reikibehandeling kan nog zo'n 10 dagen tot zelfs 3 weken doorwerken.
Schoonmaken en opruimen: water!
Door de behandeling gaat de energie in je lichaam beter stromen. Blokkades zijn aangeraakt en opgeruimd en dus gaat je lichaam ontgiften. De afvalstoffen die vrijkomen kunnen je lichaam verlaten via de urine en daar is water voor nodig. Veel water. Zeker 8 tot 10 grote glazen per dag.
Weg uit de hectiek, tijd voor ontspanning en heling
Wanneer heb jij je voor het laatst echt heerlijk ontspannen gevoeld? Stroomt de levensenergie nog soepel door jouw lijf? Kruip gerust een keer bij mij op de behandeltafel en voel wat Reiki jou brengen kan!
Weg uit de hectiek, tijd voor ontspanning en heling
Wanneer heb jij je voor het laatst echt heerlijk ontspannen gevoeld? 
Stroomt de levensenergie nog soepel door jouw lijf? 
Kruip gerust een keer bij mij op de behandeltafel en voel wat Reiki jou brengen kan!

Lieve groetjes,
Ditte.

Reacties op dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

06 - 23 77 13 17
info@zo-jezelf.nl
Algemene voorwaardenPrivacy beleid
Zo Jezelf is aangesloten bij:
Copyright © 2023 - Zo Jezelf - Alle rechten voorbehouden.