Sannes 1e sessie

Auteur: Ditte Pelser, gepubliceerd op 27 februari 2024
Leestijd ca. 5 minuten
Mijn life style traject bij Ditte – Stap 3:
De eerste sessie
In mijn vorige blog beschreef ik wat Ditte mij allemaal vroeg in het intakeformulier. Na het insturen van het formulier, volgde al snel een afspraak voor de eerste sessie. Ik vond die eerste sessie best spannend. 

Wat zou Ditte naar aanleiding van mijn formulier nog meer willen weten? Gaat ze mij nog verder bevragen of heeft ze opmerkingen over dat wat ik heb ingevuld of de manier waarop ik dat gedaan heb? Ik ben ook erg benieuwd hoe ik de veiligheid bij haar ga ervaren en of ik in staat ben om achter de muur vandaan te komen.
Voelen voelen en nog eens voelen
Zodra ik binnenkom, stelt Ditte mij met een kop thee op mijn gemak. Ze vraagt hoe ik erbij zit. Er komen wat praktische dingen voorbij die in de afgelopen dagen gebeurd zijn. 

Ditte is scherp en ziet dat het geen oppervlakkige dingen zijn maar dat er iets met mij gebeurd zodra ik vertel wat er allemaal voorbij gekomen is. Zodra ze iets ziet, vraagt ze mij bij het gevoel te blijven en te benoemen waar ik het voel in mijn lijf. 

We onderzoeken samen wat het gevoel is, of er nog een gevoel onder zit en waar deze gevoelens vandaan komen. Zo wordt mij duidelijk dat er oude dingen tevoorschijn komen, zoals het feit dat ik mij als kind het gevoel gehad heb niet gehoord en gezien te zijn. Het maakt voor mij patronen zichtbaar in mijn reacties. Ik moet bekennen dat ik hierin wel bewust tot mijzelf moest praten om niet achter de muur te gaan staan en dat dit best heel lastig was.
Afstemming
Na dit eerste stuk vertelt Ditte mij wat zij in de afstemming doorgekregen heeft. Zo nieuwsgierig als ik ben, vraag ik hoe zij zoiets doet. 

Ze vertelt mij dat ze zich in de energie verbind met de persoon waar ze de afstemming voor maakt. Ze gebruikt daarbij diverse testfilters in de vorm van buisjes met verschillende energetische en homeopathische middelen. Deze middelen geven informatie over hoe het er nu voorstaat maar ook over de achtergrond van iemand zoals karakter, wat is van nature en wat is aangeleerd, hoe is iemand als kind, zijn er belangrijke dingen tijdens de zwangerschap of geboorte geweest. 

Wat ook uit de afstemming naar voren kan komen is of er tekorten in het lichaam zijn of dingen uit balans zijn. Ditte gebruikt de informatie uit de afstemming voor de NEI behandelingen die ze geeft.
Verrassend kloppend
Ditte en ik kennen elkaar al een tijd, maar dat betekent niet dat ik alles met haar deel. Daardoor was ik heel erg verrast door een van de dingen die tijdens de afstemming naar boven kwam. 

Ditte noteerde het als “ouderschap”. Ik worstel de laatste tijd met het feit dat ik geen kinderen heb gekregen. In het verleden was dit een bewuste keuze, maar na mijn scheiding heb ik heel duidelijk gemerkt dat dit een keuze was die in verband stond met de relatie waar ik in zat en de dingen die daar op de achtergrond speelden.

Achteraf had ik dus wel heel graag kinderen gewild. Doordat ik het nageslacht mis, komen er existentiële vraagstukken naar boven. Waar doe ik het allemaal voor? Wat laat ik achter op deze wereld? Is dit belangrijk? Dat zijn levensvragen waar ik momenteel tegenaan loop.
Andere manier van kijken
Het mooie is dat er uit de afstemming nog veel meer kwam, waardoor het thema “ouderschap” in een heel ander licht komt. 

Dit heeft namelijk ook te maken met veranderingen en het leren aanvaarden van nieuwe verantwoordelijkheden en ook het luisteren naar gidsen van mijn hogere zelf. Het beschermen en leiden van het “kindje” in ontwikkeling. Hier voel ik duidelijk het innerlijke kind in mijzelf terugkomen welke nog worstelt met trauma’s uit de vroege jeugd. 

In de afstemming kwam ook nog naar voren dat ik gemengde gevoelens heb bij nieuwe levensfasen en ook dat er dingen spelen rondom aanpassingen aan een nieuw leven. Wat er voor Ditte duidelijk werd tijdens de afstemming is dat ik tijdens de zwangerschap en het geboorteproces nogal wat meegemaakt heb waardoor ik nu moeite heb met plotselinge veranderingen en het mijzelf staande houden in een veranderende omgeving.
NEI – Neuro Emotionele Integratie
Alle informatie uit de afstemming gebruikt Ditte voor het geven van NEI sessies. Met NEI communiceert zij via spiertesten met mijn onderbewuste. Zo krijgt zij informatie over emotionele blokkades: wat is de blokkade, wanneer is deze ontstaan, is deze van mijzelf of van iemand anders. 

Deze informatie is nodig om de emoties te integreren. Dit doet Ditte door rondjes te draaien in mijn oren terwijl ik alles letterlijk uitblaas. 
De eerste sessie NEI hebben we gedaan op een zeer pijnlijke plek in mijn schouder en nek waardoor ik niet goed meer op die kant kon slapen. Heel vreemd, maar heel fijn, na integratie liep ik zonder pijn de deur uit en deze is ook niet meer echt terug gekomen. Terwijl ik hier al een aantal dry needling behandelingen voor gehad had die steeds een klein beetje hielpen.
Huiswerk
Het enige huiswerk wat ik na de eerste sessie van Ditte meegekregen heb is een grondingsmeditatie. Zo kom ik meer uit mijn hoofd en meer in mijn lijf. Verder kwam uit de afstemming een boek om te lezen. Voor de rest: de NEI z’n werk laten doen. Zo simpel? Ja, voorlopig zo simpel.

De volgende sessie gaat Ditte door met NEI, want ze heeft uit de afstemming voldoende ingangen. Ondertussen laat ik alles wat uit de afstemming gekomen is de revue passeren voor mijzelf.

Stap voor stap hou ik mijn lifestyle traject bij Ditte bij in blogs. Hierin doe ik mijn best alles zo te beschrijven als ik het ervaar. Twijfel je of je in een dergelijk traject zou moeten stappen en heb je vragen? Dan kun je mij (via Ditte) deze vragen altijd stellen!

Lieve groetjes,
Sanne

Reacties op dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

06 - 23 77 13 17
info@zo-jezelf.nl
Algemene voorwaardenPrivacy beleid
Zo Jezelf is aangesloten bij:
Copyright © 2023 - Zo Jezelf - Alle rechten voorbehouden.