Leestijd ca. 8 minuten
O-ring spiertesten op jezelf is handig
Een prangende vragen, producten die wel of niet bij je passen, of een blokkade opmerken. Je kunt werkelijk van alles testen. Je hoeft niet steeds iemand mee te nemen om te kijken wat de uitslag is van jouw O-ring spiertest. Het is altijd belangrijk dat je de juiste vragen stelt maar met het jezelf testen is dit nog belangrijker. Vragen moeten gesloten zijn en in het ‘nu’. Zonder dat de vragen op de toekomst of het verleden gericht te zijn.
De emoties die je vanuit het verleden nu nog met je meedraagt, kun je oplossen. Bij toekomstgerichte vragen is het afhankelijk van hoe je in het ‘nu’ reageert. De toekomst staat niet vast. Het is net als met voetbal. Je kunt nu de bal op een bepaalde manier raken. Die manier van raken bepaald waar de bal in de toekomst terecht komt.
Altijd weten welk product bij je past
Om te weten of een stof, metaal of materiaal bij je past kun je het product gebruiken om mee te testen. Bij het werken met producten, stel je jezelf de vraag: ‘Past dit product bij me?’. Jouw lichaam geeft aan of het helpend of juist verzwakkend voor je werkt op het moment dat je het gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan voedingsstoffen, mineralen, vitaminen, supplementen, groenten, kruiden, of iets waar je een allergische reactie op hebt.
Chemische stoffen reageren altijd verzwakkend op je systeem. Je kunt dit testen door het product in je energieveld te leggen. Over je benen, vlak naast je lichaam of bijvoorbeeld in je handen. Je voelt vervolgens aan je vingers wat dit product met je spierkracht doet. Is het product verzwakkend, dan zullen je vingers open gaan met de spiertest. Naast producten kun je ook op andere thema’s testen.
De tien belangrijkste thema’s om op te testen
Er zijn ook andere vragen die je aan jezelf kunt stellen. De vragen die je jezelf kunt stellen kunnen heel divers en persoonlijk zijn. Deze vragen zijn onder te verdelen in thema’s. Niet elk thema is bij iedereen van toepassing. Er zijn bepaalde thema’s die bij de meeste mensen voorkomen. Bij thema’s waar je energetisch uit balans raakt, zul je een zwakke spiertest hebben.
- Vergeven van anderen en/of jezelf
Kunnen vergeven zorgt ervoor dat je verder komt in je leven. Het laat blokkades los. Dit heb je niet alleen met je hoofd te doen, maar ook op celniveau. Met ons hoofd kunnen we wel beredeneren dat iemand het niet zo bedoeld heeft. In onze cellen wordt de gekwetstheid ook opgeslagen. Zodra je merkt dat je op je hoede bent bij iemand, dan geeft dat energetisch en systemisch aan dat je het iemand nog niet vergeven hebt.
- Trauma’s verwerken
Zodra er iets gebeurd heeft dat invloed op de rest van je lichaam. Dit kan zowel bewust als onbewust zijn. Breek je bijvoorbeeld je been, dan is deze na een bepaalde periode weer genezen. Je zou dan alles vrij moeten kunnen doen. Merk je dat je angstiger bent geworden met bijvoorbeeld fietsen, dan zit er nog een emotioneel trauma in je lichaam dat voor een blokkade zorgt. Dit trauma maakt dat je nog voorzichtig reageert.
- Beschermen van jezelf
Veel mensen hebben last van de energieën om zich heen. Als je dit hebt, dan merk je dat je bijvoorbeeld minder goed kunt functioneren in een groep. Een signaal kan een plotselinge vermoeidheid zijn die je overvalt. Op zo’n moment neem je de energie van je omgeving op en vergeet je deze door je lijf te laten te laten stromen. Deze energie lekkages kun je opsporen door te testen.
- Veranderingen accepteren
Veel mensen hebben moeite met veranderingen. Het heeft te maken met hoe flexibel je in het leven staat. Zelftesten helpt je om bewuster te worden van de weerstand die je ervaart tegen veranderingen. Je kunt achterhalen welk gedeelte van de verandering je moeilijk vindt. Ook kun je kijken of er een emotie achter zit. Je kunt dit dan omzetten middels tegengestelde positieve affirmaties die je kunnen helpen tijdens het veranderingsproces.
- Loslaten van verlies en zorgen
Bij verlies hoort een rouwproces. Dit kan om het verbreken van een relatie gaan, een overlijden, of iets kleins uit je kindertijd. Rouwprocessen die nog niet goed verwerkt zijn, kunnen nog steeds invloed hebben op je dagelijkse volwassen leven. Het aan durven kijken van je eigen verdriet, angsten, niet helpende gedachten en zorgen over bijvoorbeeld je eigen toekomst kun je bevragen.
- Bereiken van doelen
Weerstand voelen of diep van binnen overtuigd zijn dat je het niet waard bent om jezelf neer te zetten kan belemmerend werken in het behalen van je doelen. De neiging om alles uit te stellen, of juist het een enorm perfectionisme waardoor er uiteindelijk niks van de grond komt. Steeds aan iets nieuws beginnen om dit vervolgens niet af te maken. Het zijn allemaal signalen dat je je doel niet behaalt.
- Vertrouwen in jezelf
Het vertrouwen in jezelf, je medemens en op je eigen kennis helpt met het zoeken van jouw juiste weg. Weten waar je tegen aanloopt, waar je gevoelig voor bent, bij bijvoorbeeld sociale contacten, zorgt ervoor dat je het veilig kunt maken voor jezelf. Je creëert hiermee innerlijk leiderschap en verbinding. Je kunt jezelf bevragen op aspecten van vertrouwen in jezelf en het vertrouwen in anderen.
- Hechten in relaties
De neiging om aan het verleden te blijven hangen, heeft te maken met het gemis dat je als kind hebt ervaren binnen de gezinssituatie. Ouders geven vanuit liefde. Komt de liefde niet goed of niet op de juiste manier aan, dan ontstaat er een scheve relatie die voor hechtingsproblematiek zorgt. Je voelt je dan niet gezien en niet gehoord. Als kind ben je hierin teleurgesteld. Op latere leeftijd zie je dit terug in het aangaan van andere relaties.
- Aanpassen aan anderen
Maskers opzetten, of jezelf een rol aanmeten die niet altijd passend is. Je bent als persoon anders op je werk dan thuis. Sterker nog: bij elk persoon die je tegenkomt, gedraag je je net even anders. Op het moment dat je hier moeite mee hebt, of jezelf erin verliest, dan test je zwak op dit thema. Een stelling die bij dit thema hoort is bijvoorbeeld: ‘Ik ben altijd mezelf’
- Gewoonten doorbreken
Je gaat naar een andere levensfase of je wilt afstappen van je automatische piloot. Je gaat er bewust voor kiezen om het anders te doen. Om los te breken van steeds terugkerende gewoonten en patronen, mag je gaan kijken of je voldoende vertrouwen hebt in jezelf en je eigen kunnen. Met de spiertesten achterhaal je waar je behoefte aan hebt om jezelf te ondersteunen tijdens het doorbreken van gewoonten en patronen.
Nadelen van zelftesten
Het is mogelijk dat je jezelf niet zuiver test doordat je Ego je in de weg zit. Soms heeft een thema zoveel emotie dat je systeem switcht en anders gaat reageren om jezelf te beschermen. In dat geval is het beter om jezelf door iemand anders te laten testen. Elk mens heeft blinde vlekken die ze bij zichzelf niet kunnen zien en dus niet kunnen testen. Blinde vlekken bij jezelf ontdekken is erg moeilijk.
Zeker weten dat de test werkt
Er zijn verschillende manieren waarbij je er toch voor kunt zorgen dat de O-ring spiertest de juiste informatie geeft. Een goed contact met je hogere zelf en alert zijn op kleine veranderingen en signalen van je lichaam, zorgt ervoor dat jouw test betrouwbaar wordt. Zodra het contact met jezelf weg is, of je krijgt ineens andere signalen uit je lichaam, dan wijst dit erop dat je in je Ego-stuk zit of op een blinde vlek gestuit bent.
Net als met het spiertesten bij andere mensen, kun je ook bij jezelf een aantal controlevragen stellen. Deze controlevragen kunnen een leidraad zijn of je zuiver test. Daarbij kun je steeds je hand op je voorhoofd leggen. Op je voorhoofd zitten neurovasculaire reflexpunten. Deze neurovasculaire reflexpunten laten je zien of je nog in balans bent. Als je uit balans bent kun je op diverse manier weer in balans komen.
Leren hoe je de O-ring spiertest kunt toepassen op jezelf?
Dat kan. Het vraagt oefening in het testen en het stellen van de juiste vragen. Dit zijn vaardigheden die ik je kan leren. Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact opnemen of als je denkt 'dit is iets dat ik echt onder de knie wil krijgen', kun je je gelijk inschrijven voor de eerst volgende workshop.
Lieve groetjes,
Ditte.