Verbinding! Van binnen naar buiten

Auteur: Ditte Pelser, gepubliceerd op 27 maart 2024
Leestijd ca. 4 minuten
Vanuit de verbinding met jezelf vindt je de verbinding met de ander
Verbinding
In verbinding met mijzelf
Vind ik het leven
In verbinding met mijzelf
Blijf ik wie ik ben
In verbinding met mijzelf
kan ik voluit leven
In verbinding met mijzelf
kan ik er zijn
In verbinding met mijzelf
kan ik luisteren
In verbinding met mijzelf
kan ik horen, zien en voelen
In verbinding met mijzelf
ben ik mijzelf, kwetsbaar en open.
In verbinding met mijzelf
besta en leef ik.
In verbinding met mijzelf
vind ik de verbinding met de ander
In verbinding met mijzelf
Wanneer ik in diepe verbinding met mezelf ben, voel ik intuïtief aan wanneer het tijd is om pauze te nemen. Dit innerlijk weten stelt me in staat om de meest geweldige dingen te bereiken, maar ook weet ik dan precies wanneer het genoeg is geweest. Echter, de vraag die blijft hangen is. Luister ik wel werkelijk naar deze innerlijke signalen.
Verbinding verloren
Negeer ik de signalen dan raak ik de connectie met mezelf kwijt en kost iedere handeling me belachelijk veel energie. Dat is niet alleen vervelend voor mij, maar ook voor mijn omgeving. De vermoeidheid maakt me prikkelbaar en belemmert me te genieten van mijn omgeving, wat resulteert in stress voor mijzelf en anderen. Deze stress weerhoudt me ervan te genieten van de dingen waar ik zo van houd.
Mijn hart volgen
Als ik gewoon mijn hart volg dan merk ik dat ik in balans kom en gewoonweg plezier heb in dat wat ik doe. Ook al weet ik dan nog niet precies waar dat me naartoe leidt. 
Als je dan vleugels krijgt
Laatst wandelde ik met een vriendin door het bos en ze vertelde me dat ze een workshop op school mocht geven, maar ze had eigenlijk geen idee wat ze precies moest doen. Ze zei me dat ze altijd gewoon maar wat deed, en dat dat wel werkte voor haar omdat ze er zoveel plezier in heeft. Ondanks dat loopt ze toch rond met het gevoel dat ze niet vooruitkomt. Tijdens ons gesprek konden we erover lachen en kletsen. Ik stelde gericht vragen en ineens kon ze de stappen zetten waar ze al zo lang tegenaan hikte. Toen begon de energie bij haar te stromen. Daar word ik nou echt blij van.
Echt blij wordt ik als ik ...
Als ik vrouwen begeleid die het gevoel hebben dat ze niet meer voor of achteruit kunnen. Die allerlei 'vage' klachten hebben ontwikkeld waar niemand echt een antwoord op weet. Door verder te kijken dan de gebaande paden ontdek ik dat dit vaak de gevolgen zijn van emotioneel leed en traumatische ervaringen uit hun vroege jeugd. Ik gun het deze vrouwen zo dat ze zich weer herinneren hoe mooi sterk en daadkrachtig zij in essentie zijn.

Door 3 of 6 maanden samen aan de slag te gaan zie ik ze opbloeien en weer blij en vol energie in hun eigen leven staan. Ze hebben de daadkracht ontwikkeld om keuzes te maken die hen verder helpen op hun levenspad. En dat ze merken dat ze doordat ze aan het eind van de dag nog energie over hebben
Gewoon maar iets doen, of toch niet?
Soms lijkt het in mijn werk alsof ik gewoon maar iets doe. Ik kan vanuit zoveel hoeken kijken naar een probleem en zie vaak zoveel verbanden dat er geen duidelijke structuur in mijn werk is te herkennen. Door de jaren heen heb ik heel veel levenservaring opgedaan maar ook zeer diverse opleidingen en uit al die ervaringen pak ik de stukjes die nodig zijn voor de mens die voor mij zit. Hierbij gebruik ik mijn intuïtie en kleur ik vaak buiten de lijntjes. Samen kijken we naar wat jij aankan en begeleid ik je bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Ik geef je oefeningen en opdrachten mee zodat je jouw inzichten en stappen op je pad ook in je dagelijkse leven kunt gaan toepassen. Waardoor jij het beste uit jezelf weet te halen. 

Vanuit de verbinding met mijn binnenste (hart) verbinding kunnen maken met jou is voor mij de mooiste manier om contact te maken. Zo ontstaat er een veilige omgeving waarin jij het licht in jezelf terug kunt vinden. 

Lieve groetjes,
Ditte

Reacties op dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

06 - 23 77 13 17
info@zo-jezelf.nl
Algemene voorwaardenPrivacy beleid
Zo Jezelf is aangesloten bij:
Copyright © 2023 - Zo Jezelf - Alle rechten voorbehouden.